Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öğretmene kimyasal işkence suçlaması, bursada öğretmen dayağı skandalı

        Uğur USLUBAŞ / HABERTÜRK

        İddiaya göre Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Ataevler Mahallesi'ndeki bir ortaokulun fen laboratuvarında yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti:

        Fen bilgisi öğretmeni C.Ç., ders sırasında arkasını dönüp arkadaşından kalem ucu isteyen T.M.P.'ye (12) konuştuğu gerekçesiyle kızdı. Öğretmenin ceza olarak öğrencisinden deney için hazırladığı naftalinli suya elini sokmasını, öğrenci kabul etmeyince de karışımı içmesini istediği öne sürüldü. İçmemek için direnen öğrenci kaçmak isteyince naftalinli su dolu kabı eline alan C.Ç.'nin karışımı öğrencinin üzerine döktüğü iddia edildi.

        POLİSE VE MİLLİ EĞİTİM'E BAŞVURDULAR

        Eve geldiğinde oğlunu evin otoparkında eli ve yüzü bembeyaz bir şekilde bulduğunu anlatan elektronik mühendisi baba Hasan Murat P., çocuğunun kıyafetlerinde dökülen kimyasalın izlerinin olduğunu, ellerinde ve yüzünde yanma yaşadığını belirterek, hemen hastaneye gittiklerini söyledi. Hastane tarafından 15 gün rapor verilen oğlunun olayın ardından fen bilgisi derslerine giremediğini ve konuşma bozukluğu yaşadığını öne süren Hasan Murat P., okul yöneticilerinin de hastane sürecinde yanlarında olduklarını, yaşananları birlikte gördüklerini anlattı. Öğretmenin çocuğuna zarar vereceği endişesi ile okul yönetimine başvurduğunu, ancak okul yönetiminin bu konuda kendisine ‘güvence veremeyiz' dediğini ifade eden Hasan Murat P., "Polise ve adli kurumlara gereken başvuruları yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 2 kez başvuru yaptık, ancak halen bir sonuç alamadık" dedi.

        BİR ÖĞRENCİYE DE İĞNE BATIRMIŞ

        Öte yandan aynı öğretmen tarafından dövüldüklerini iddia eden aynı sınıfta okuyan M.E.M. ve T.G., isimli öğrencilerin aileleri ile eline iğne batırıp velisine "Olsun çocukların mikroba da ihtiyaçları var. Mikrobu nasıl alacaklar?" dediğini öne süren S.N. isimli öğrencinin ailesi de öğretmen hakkında şikayetçi oldu. T.G. isimli öğrencinin velisi Tunahan G. ise oğlunun trafik kazası geçirdiğini, çenesinde eriyen çene protezi olduğunu, buna rağmen öğretmenin oğlunu dövdüğünü iddia etti.

        "YARGISIZ İNFAZLA KARŞI KARŞIYAYIM"

        Velilerin şikayetleri doğrultusunda harekete geçtiklerini bildiren okul yönetimince olayın ilçe kaymakamlığına da bildirildiği öğrenildi. C.Ç.'nin okul yönetimine de sıvıyı çocuğa döktüğünü, ama içinde sadece su olduğunu söylediği, darp iddialarını ise kabul etmeyip, yargısız infazla karşı karşıya olduğunu söylediği öğrenildi. Öğretmen C.Ç. rahatsızlığı gerekçesiyle rapor alarak izne ayrıldı.

        "İÇİLMESİ DURUMUNDA İNSANI ÖLDÜRÜR"

        Naftalinin suyun içerisinde 70 derecede eriyik haline geldiğini anlatan Bursa Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uluşahin, içildiği taktirde yüzde 100 ölümcül sonuçlara neden olacağını söyledi. Uluşahin, "Naftalin yutulması durumunda toksiktir. Denek hayvanları üzerinde yapılan çalışmalara göre; 490 miligramı bir tavşanı yüzde 50 oranda öldürür" dedi. Gastroenteroloji uzmanları ise karışımın içildiği taktirde yakıcı ve tahriş edici özelliğinden dolayı geçtiği her yeri yakacağı için ölümcül sonuçlar doğurabileceğini söylediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ