Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na belgeli yanıt Davutoğlu: Size 2 belge göstereceğim

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde yakınlarını işe yerleştirdiği iddialarıyla ilgili yaptığı “Sınavı kazanmadığı halde, yasalara aykırı işe alınan bir kişi göstersinler, özür diler, siyaseti bırakırım” açıklamasına belgelerle yanıt verdi.

        Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu özellikle kendi döneminde imtihansız kimsenin alınmadığı iddiasında bulundu. Bu iddiayı cevaplandırmak adına size 2 belge göstereceğim. Bin 272 kişi sınavla alınıyor, geri kalanların puanları yükseltilerek, 3 bin 209 kişi sınavsız bir şekilde üstü tamamlanıyor. Bu bir teftiş raporu, altında da Kılıçdaroğlu'nun kendi imzası var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü iken yaptığı bu uygulamalar aslında ki onlarca yakını ve CHP İl başkanlığı yapan kişilere de davetiye usulü verilen ihaleler, 6 yılda tamamlanamayıp 2 bin misli fazla maliyetle yapılan ihalelerin belgeleri elimizde" dedi.

        Nevşehir'de valilik ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paralel yapıya ilişkin yaptığı "Biz 17 Aralık sonrası inlerine gireceğiz dedik ve girdik. Eğitimden, hizmetten ve himmetten bahseden yapının faili meçhul cinayetlere bile bulaştığını görüyoruz. Zincir bunu gösteriyor" açıklamalarına ilişkin, "Yargı ile ilgili süreç, detaylara girmek doğru değil. Sivil toplum gibi faaliyet gösterip illegal olaylara bulaşmalar söz konusu. Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar var" dedi.

        Çözüm süreci ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Başbakan, "Tarih vermek, tehdit dili kullanmak sürece zarar verir bizim ve bizim dikkate alacağımız üslup değildir. Çözüm sürecinde halkımız muhatabımızdır. Bu kadar sık açıklama yapmak sürece zarar verir. Kamuoyunun bilmediği görüşmeler de yapılıyor. Kim kiminle ne zaman görüşecek sürecin içinde aldığımız kararlarla ilgilidir." dedi.

        OSMANLICA PANKART

        Osmanlıca ders tartışmalarının yapıldığı bugünlerde, salondaki Osmanlıca ’Seni seviyoruz güzel insan Ahmet Davutoğlu’ yazısı dikkat çekti. AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları’nın yazdırdığı öğrenilen pankart, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşma yaptığı kürsünün tam karşısına asıldı.

        Konuşmanın ardından Emine Şimşek adlı bir genç kız Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ithafen yazdığı şiirin Osmanlıca metni ile AK Parti Hacıbektaş İlçe Başkanı Yusuf Koçak, Hacı Bektaşi Veli'nin portresinin işli olduğu ve öğütlerinin bulunduğu bir tablo hediye etti.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        "SİNİR UÇLARINA, YARALARINA DOKUNDUĞU İÇİN AYAKLANDILAR"

        Bunların kendi kimlikleri ile problemi var. Meclis’te tartışma çıktı. Darbeci dedim diye sinir uçlarına dokundu, yaralarına dokunduğu için ayağa katlılar. Biz ayağa kalktık mı herkes bize selam durur. Sorma vaktidir maden darbeci değilsiniz çıkın '27 Mayıs yanlıştı biz karşıyız’, ‘Adanan Menderes’i şehit edenlere karşıyız’ , ‘27 Mayıs Türk demokrasisine hançerdir’ deyin sizi bende alkışlayacağım. Diyemiyorsanız darbeci dediğimizde sesinizi çıkartmayacaksınız. Bunu söylemedikçe size darbeci demeye devam edeceğiz. 28 Şubat’ta tavırları neydi? Bu milletin fertlerine zulüm edildiğinde CHP’den tek ses duydunuz mu? Post modern darbede mazlum kızlarımızın kardeşleri üniversite önlerinde başları açıldığında, ikna odalarına götürüldüğünde CHP’li vekilde vardı. Kılıçdaroğlu önce kendi vekillerinle hesaplaş. 28 Şubat zulmünü yapanları partinizde ağırladıkça size darbeci demeye devam edeceğiz.

        "BİZ MISIR DARBESİNDEN BAHŞETMİŞTİK"

        Biz Mısır darbesinden bahsetmiştik ama yaralarından gocundular. Siz istediğiniz kadar ayağa kalkın millet iradesine saygı göstermedikçe sizi yerinize oturturuz. Biz Mursi’ye seçilmiş cumhurbaşkanı olduğu için sahip çıktık.

        Sayın Kılıçdaroğlu kendi vekillerinin söylediklerini takip edemiyor olabilir. Süheyl Batum ihraç edildiğinde benim bilgim sizinki kadar dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız genel müdür diyordu ama benim notum daha kıt onu bile diyemeyeceğim.

        Sayın Kılıçdaroğlu kendi döneminde imtihansız kimsenin alınmadığı iddiasında bulundu. Size 2 belge göstereceğim. 14 Temmuz 1998 Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü. Bu iddiayı cevaplandırmak adına size 2 belge göstereceğim.

        Bin 272 kişi sınavla alınıyor, geri kalanların puanları yükseltilerek, 3 bin 209 kişi sınavsız bir şekilde üstü tamamlanıyor. Bu bir teftiş raporu, altında da Kılıçdaroğlu'nun kendi imzası var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü iken yaptığı bu uygulamalar aslında ki onlarca yakını ve CHP İl başkanlığı yapan kişilere de davetiye usulü verilen ihaleler, 6 yılda tamamlanamayıp 2 bin misli fazla maliyetle yapılan ihalelerin belgeleri elimizde.

        "4 YIL DEĞİL 4 DAKİKA BİLE EMANET ETMEZ"

        Kılıçdaroğlu diyor ki 'Bana bir 4 yıl verin, gerisini istemem.' Neden biliyor musunuz? Çünkü biliyor AK Parti dönemlerinde Hazine doldu, ekonomi bereketlendi, rezervlerimiz rekor düzeylerde. Gelecek, dolu Hazineyi, Merkez Bankası'ndaki rezervleri harcayacak, alıp şapkasını gidecek. Yok öyle yağma. İddialıysan çık projelerini açıkla, Anadolu’yu dolaş. Bu millet size 4 dakikayı bile emanet etmez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ