Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eve kilitli çocuklar 10 saat sonra kurtarıldı!

        Olay,Ankara'nın Sincan İlçesi Mareşal Çakmak Mahallesi Serin Sokak'taki bir evde meydana geldi. Bina sakinleri, daireden uzun süre çocuk ağlama sesi gelmesi üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri daire kapısının kilitli olması üzerine kapıyı açmak için çilingir çağırdı. Daire kapısının çilingir yardımıyla açılmasıyla Mareşal Çakmak Mahallesi Muhtarı Ali Keskin ve apartman yöneticisi Sermin Gürbüz ile birlikte içeri giren polis ekipleri, biri 7 aylık, diğeri 3 yaşındaki iki çocuğu ağlar vaziyette buldu.

        Daireye giren polis ekipleri gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yerde yatan ve ağlayan 7 yaşındaki çocuğu gören polis memuru, "Şu çocuk bırakılır mı şöyle ya, hayret bir şey ya." dedi.

        Daha sonra diğer odaya giden polis memuru ağlamaya başlayan çocuğa,"Gel oğlum gel, polis amcan, korkma gel ağlama" diye seslendi.

        Ağlayan çocukları kucaklarına alan polis memurları, susmaları için onlara su verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yatak odasında bulunan 7 aylık bebeğin yataktan yere düştüğünü ve başını yere çarptığını belirledi. Travma geçirdiği belirtilen 7 aylık bebek ve 3 yaşındaki çocuk olay yerine gelen ambulanslarla Sincan Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Apartman yöneticisi Sermin Gürbüz, "Yukarıya çıktım, zile bastım, kapıya vurdum, kadın yok. Çocukların sesini duyunca, komşu da polisi arayalım dediler. Biz de polisi aradık, polis geldi. Çocuk, sabah 07.30'da dışarıda görülmüş kadın, herhalde o saatten beri ağlıyor. Kadın 35 yaşında var, adam 45 yaşında var. Ama adam doğru dürüst çalışmıyor. Doğru dürüst eve bakmıyor zaten. Ne bileyim sorumsuz insanlar oldukları belliydi yani..." ifadelerini kullandı.

        Sincan Mareşal Çakmak Mahallesi Muhtarı Ali Keskin de, "İnsanlık dramı bir şey, mahalle muhtarıyız, memur arkadaşlar geldi. Çilingir arkadaş da geldi, açtılar işte kapıyı. Çocuklar da sağ salim. Komşularda yardım ettiler, üzerlerini falan değiştirdiler işte. Ben mahalle muhtarıyım tanımıyorum. Yalnız bu apartmanla falan hiç ilgisi yokmuş bu insanın. Gelir gidermiş, başka bir şey yaptığı yokmuş bunun. Apartmanla alakası olmayan bir insan." diye konuştu.

        Öte yandan, anne baba ile ilgili her hangi bir bilgi alınamazken, babanın suçlu ve polis tarafından arandığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ