Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Operasyonun nedeni: Tahşiyeciler, 14 aralık operasyonu

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından şu anda 27 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya başladı.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında emniyet görevlileri ve medya çalışanların da yer aldığı 30 kadar kişinin, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

        ''Molla Muhammet'' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti.

        TAHŞİYECİLER OPERASYONU

        ‘Tahşiye Örgütü’ne yönelik 22 Ocak 2010’da yapılan operasyon kapsamında Mehmet Doğan ile birlikte 122 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul ve birçok ilde yapılan operasyonda adı geçen kişilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından teknik takibe alındığı belirtilmişti. Sanıklar bir süre tutukla kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ