Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HSYK’da kritik seçim yarın

        Fevzi ÇAKIR / HABERTÜK

        Yargıtay’a seçilecek isimler arasında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek ile Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden’in de bulunduğu belirtiliyor. Danıştay’a seçilecek isimler arasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cafer Ergen ile Kayseri Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Cevdet Erkan da bulunuyor.

        OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

        HSYK Kanunu’nda değişiklik yapan 52 maddelik yargı paketinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından gözler HSYK Genel Kurulu’na çevrildi. Yasa Yargıtay’da 8, Danıştay’da 2 yeni daire kurulmasını öngörüyor. Yasa çerçevesinde Yargıtay’a 129, Danıştay’a 39 yeni üye atanacak. HSYK Genel Kurulu, yeni yüksek yargı üyelerini, görevde fiilen 17 yılını dolduran 3 bin 825 hâkim ve savcı arasından seçecek. Aday hâkim ve savcılara ilişkin taslak çalışmasını tamamlayan HSYK Genel Kurulu, seçim için yarın olağanüstü toplanacak. Genel Kurul’da 12 ve daha fazla üyenin oylarını alan hâkim ve savcılar Yargıtay ve Danıştay’ın yeni üyeleri olacak.

        ANKARA BAŞSAVCISI DA GİDİYOR

        Yargı kulislerinde yeni üyelerin isimleri konuşulmaya başlandı. Bu isimlerden en dikkat çekici olanı bir dönem Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) da yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek. Şimşek’in Yargıtay üyesi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. HSYK Genel Kurulu’nun, 30 dolayında Yargıtay tetkik hâkimini de Yargıtay üyesi olarak atayacağı ifade ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ