Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şüpheli 32. isim!

        HT GAZETE

        “Kumpas” operasyonunda 32 olarak açıklanan şüpheli sayısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu’nun imzasını taşıyan açıklamayla değişti. Listede 31 isim yer alınca İstanbul Başsavcıvekili Kapıcı, Fethullah Gülen’in de şüpheliler arasında olduğunu, yurtdışında yaşadığı için isminin gözaltı listesinde bulunmadığını söyledi

        İstanbul merkezli olarak şafak vakti düzenlenen operasyonun ardından polis, soruşturmadaki şüpheli sayısını 37 olarak açıkladı. Şüphelilerden 5’inin daha önce başka suçlardan tutuklu olarak cezaevinde bulundukları, gözaltıların 32 şüpheliye yönelik gerçekleştirildiği ifade edildi.

        Ancak saat 14.00 sıralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında hakkında gözaltı kararı alınan 31 isme yer verildi. Tutuklu bulunanların isimlerinin bulunmadığı açıklamada 32’nci isim de yer almadı. Ardından 32’nci şüphelinin Fethullah Gülen olduğu bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, yurtdışında yaşadığı için gözaltına alınacaklar listesine alınmayan Gülen’in soruşturma dosyasında şüpheli olduğunu belirtti.

        SAHTE DELİL SUÇLAMASI

        Başsavcılık açıklamasında “Bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek sözde Tahşiye adlı suç örgütü hakkında soruşturma yaptıklarının tespiti üzerine bu soruşturmayı yürüten ve soruşturma öncesi yayın yapan” ifadesine yer verilerek 31 kişinin ismi sıralandı:

        “Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Fahri Sarrafoğlu, Hüseyin Gülerce, Ahmet Şahin, Nuh Gönültaş, Naci Çelik Berksoy, Ali Samim Noyan, Ali Kara, Elif Yılmaz, Radiye (Ebru) Şenvardar, Hikmet Tombulca, Salih Asan, Makbule Çam (Elamdağ), Engin Koç, Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçarslan, Ferdi Taşkaya, Ayhan Akça, Mehmet Ali Doğan, Ali Cihan, Mustafa Uyanık, Halit Akbulut, Çetin Öztürk, Fırat Aslan, Erdem Kısa, Mustafa Altunbulak, Yakup Ergün, Recep Güleç.”

        Başsavcılığın 13 Aralık tarihli kararıyla 31 kişinin “silahlı terör örgütü kurmak”, “yönetmek”, “üyesi olmak”, “örgüt kapsamında sahtecilik” ve “iftira” suçlarından ifadeleri alınmak üzere “şüpheli” sıfatıyla gözaltına alınmaları yönünde talimat verildiği belirtilen açıklamada; operasyonun başlangıç saati 08.00 olarak yer aldı.

        ‘DUMANLI TESLİM OLMADI’

        Açıklamada şüphelilerden Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın yakalama ve gözaltı kararının kendisine tebliğ edilmesine rağmen teslim olmadığı, bunun üzerine Zaman Gazetesi’ne usulüne uygun biçimde girilerek, gözaltına alındığı belirtildi.

        SUÇLAMA: SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ

        TERÖR ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli Savcı Hasan Yılmaz tarafından yürütülen ve 13 Aralık tarihinde alınan kararla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlara “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira” suçlamaları yöneltiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ