Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dünya Ticaret Merkezi'nde 'çok hassas' yangın!

        Müslim SARIYAR / HT GAZETE

        BTK’nın (Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu) arşiv kayıtlarının da bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi’ndeki (DTM) ofisinde önceki gün yangın çıktı. Kurumun hassasiyeti nedeniyle İstanbul polisi de yangın konusunda çok hassas davranıyor. Bu nedenle olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması yangının üzerinden saatler geçmesine rağmen sürüyor. BTK yaptığı açıklamada “Kayda değer evrak ve cihazların bulunduğu odalarda merkezi yangın söndürme sistemi devreye girdi. Teknik cihazların ve arşiv dosyalarının herhangi bir zarara uğramadığı tarafımızca tespit edildi” dedi.

        SAATLER SÜREN İNCELEME

        İstanbul Yeşilköy’de bulunan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin 7’nci katında önceki akşam 21.00 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi, alevler büyümeden söndürüldü. Dün yangının çıktığı ofisin BTK’ya ait olduğu ortaya çıktı. Kurumun adının “telefon dinleme ve kayıtlarıyla” kamuoyunun gündemine sık sık gelmesi nedeniyle İstanbul polisi de ilk bakışta sıradan gibi görünen yangınla ilgili olarak hassas davranıyor. Yangının üzerinden saatler geçmesine rağmen BTK ofisi ve çevresinde olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesi sürüyor.

        ‘ZARAR YOK’ AÇIKLAMASI

        BTK’dan dün yapılan açıklamada şöyle denildi. “14.12.2014 tarihinde saat 21.00 civarında kurumumuzun İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde, deforme olmuş demirbaş eşyaların ve günlük temizlik malzemelerinin muhafaza edildiği depo olarak kullanılan odada yangın meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından kaynaklandığı, yetkililer olay yerine geldiğinde yangının söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının yapıldığı, kayda değer evrak ve cihazların bulunduğu odalarda merkezi yangın söndürme sisteminin devreye girdiği görülmüştür. Konuyla ilgili olarak yetkili kurumlar çalışmalarını sürdürmektedir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ