Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Âlâ: Oslo’da ileri demokrasi vaat ettik Bakan Efkan Ala Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı

        HABERTÜRK/ANKARA

        Oslo görüşmelerinde neyin vaat edildiği ve bundan Bakanlar Kurulu’nun haberi olup olmadığına ilişkin bir soruya Âlâ, “Oslo sabote edilmeseydi, başka yabancı ülkelerin birtakım gizli örgütleriyle, istihbarat örgütleriyle deşifre edilmeseydi, Türkiye çok daha iyi sonuçlar elde edeceğimiz bir sürecin başlangıcı olacaktı. Oslo’da ne vaat ediyoruz; ileri demokrasiyi, gelişmiş demokrasiyi vaat ediyoruz. Millete de vaat ediyoruz. Bu sorunla ilgili görüştüğümüz kişilere vaat ediyoruz. Bizim de siyasi politikamız gelişmiş ileri haklar demokrasisidir” karşılığını verdi.

        ‘GÖREVİM SİZİ İKNA DEĞİL’

        Bu cevaba tepki gösteren MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’a Bakan Âlâ, “Benim görevim sizi ikna etmek değil. Hedefimiz 77 milyon vatandaşı ikna etmektir” dedi. Uzunırmak ise sorusunun “Bakanlar Kurulu bunu biliyor mu bilmiyor mu?” olduğunu söyledi. Âlâ da “Daha ne söyleyeyim, ileri demokrasi vaat ediyoruz” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ