Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emekli astsubay soyguna giderken yakalandı "Yakarım" tehdidi ile soygun yapıyordu

        Neşet DİŞKAYA/HABERTÜRK

        İzmir'de geçtiğimiz kasım ayında Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ait tahsilat veznesine giden ve içinde benzin bulunan sprey şişesini göstererek "İçinde benzin var. Dediklerimi yapın, yoksa yakarım" tehditlerini savurduktan sonra 11 bin lira alarak kaçan 65 yaşındaki emekli astsubay Z.Ö., yeni bir soyguna giderken polis tarafından yakalandı. Borcu olduğu için soygun yaptığını belirten Z.Ö., tutuklandı

        10 Kasım 2014'te meydana gelen olayda, Küçükyalı semti Gürsel Aksel Bulvarı'nda bulunan Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ait fatura tahsilat veznesine mesai bitimine doğru gelen kişi, içinde benzin bulunan sprey şişesini göstererek "İçinde benzin var. Dediklerimi yapın, yoksa yakarım" tehditlerini savurduktan sonra 11 bin lira alarak kaçtı. Olaydan sonra geniş çapta araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde bulunan kameraları incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu zanlının olay yerinden taksiye binerek uzaklaştığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, taksi şoförünün ifadesini aldı. Şoförün taksiye binen kişiyi indirdiği yeri göstermesi üzerine soruşturmayı bu noktaya kaydıran ekipler, kameralardan elde ettiği fotoğrafları tüm ekiplere dağıttı.

        SOYGUNA GİDERKEN YAKALANDI

        Ekipler önceki gün İnönü Caddesi'nde yürüyen Z.Ö.'yü fotoğraftaki zanlıya benzemesi ve şüpheli hareketlerinden dolayı gözaltına aldı. Elindeki poşette iki adet bıçak, benzin dolu sprey şişesi ve çakmak çıkması üzerine 65 yaşındaki emekli astsubay Z.Ö. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Z.Ö.'nün ifadesinde, önceki soygunu kendisinin yaptığını ve yeni soygun yapmaya gittiğini söylediği öğrenildi. Borcu olduğu için soygun yaptığını da belirten Z.Ö. işlemleri bittikten sonra çıkarıldığı mahkeme tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ