Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Trenin altında kalan 2 üniversite öğrenci hayatını kaybetti, Sakarya'da üniversiteli gençler ADARAY'ın altında kaldı

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Sakarya'nın Adapazarı İlçesi Donatım mevkiinde meydana gelen olayda şehiriçi hafif raylı sistemADARAY'ın çarptığı 19 yaşındaki Zeynep Kılıç ile 20 yaşındaki Tekin Dündar yaşamını yitirdiği kazanın ardından çarpma anıADARAYgüvenlik kameralarına yansıdı.Kaza öncesinde iki genç raylarda el ele yürürken görülüyor.

        Sakarya'da dün (salı) akşam saatlerinde üniversiteli 19 yaşındaki Zeynep Kılıç ve 20 yaşındaki Tekin Dündar'ın trenin altında kalıp ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, polis intihar şüphesi üzerinde yoğunlaştı. Polisin incelediği trendeki kamera görüntüsünde iki gencin tren yolu üzerinde yürüdüğü, hemen frene basan makinistin kornaya basmasına, selektör yakmasına rağmen raylardan kaçmadıkları belirtildi. Arkadaşları iki gencin sevgili olmadıklarını söyledi.

        KORNA VE SELEKTÖR YAPMIŞ, AMA...

        Olay Necmettin Erbakan Bulvarı Ağır Bakım Fabrikası önünde dün (salı) akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Sakarya Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım Programı 2. sınıf öğrencisi olan Zeynep Kılıç ve Tekin Dündar, Şaban A. idaresindeki ADARAY'ın çarpması sonucu hayatlarını kaybetti. Olayın ardından makinist gözaltına alınırken, polisin yaptığı soruşturma kapsamında trendeki güvenlik kamerası incelemeye alındı. Görüntülere göre iki gencin raylarda yürüdüğü, Arifiye'den Adapazarı yönüne giden trenin arkalarından geldiği belirlendi. Makinistin fark ettiği anda frene bastığı, korna çaldığı ve selektör yaptığı, buna rağmen gençlerin raylardan kaçmadığı ve tren altında kaldığı belirtildi. Makinist Şaban A.'nın ifadesinde "Karanlıkta birden yola çıktılar" dediği öğrenilirken, polisin intihar ihtimali üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.

        "İNTİHAR EDECEK BİRİ DEĞİLDİ"

        İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ölen Zeynep Kılıç'ın cenazesi Kütahya'nın Simav ilçesine, Tekin Dündar'ın cenazesi ise Adana'nın Ceyhan ilçesine gönderildi. Tekin Dündar'ın dayısı Mesut Erdoğan, "Biz de şaşırdık kaldık. Sağlıklı bir bilgi alamadık. Kaza mı, intihar mı bilemiyoruz. İntihar edecek biri değil. Fanatik Beşiktaşlıydı. Hayatı dolu dolu yaşayan biriydi. O anki psikolojisi neydi bilemeyiz. O an başka bir şey düşünmüş olabilir. Evin tek çocuğuydu. Hayatı kendi istediği gibi yaşayan biriydi. Ne maddi ne de manevi sorunu vardı. Birlikte öldüğü kız öğrenciyle aynı bölümde okuduğunu öğrendik. Kız arkadaşı mı, değil mi bilemiyoruz. Biz de şu anda şoktayız" dedi.

        Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas olayla ilgili taziye mesajı yayınladı. Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu bir internet sitesinde iki gencin sevgili olmadıkları, hayattan zevk alan kişiler oldukları ve intihar ihtimalinin zayıf olduğu savunuldu. Olayın "ders çıkışı birlikte yürümek isteyen öğrencilerin yanlış tercih yaparak tren yolundan gitmeleri sonucu kazaya kurban gitmeleri" olduğunu savunan öğrenciler, "Treni nasıl fark etmedikleri ya da raylardan neden çekilmedikleri ise soru işareti olarak kalmış durumda" yorumu yaptı. Olayın hemzemin geçide yakın yerde olması ve ellerindeki ders notları olmasına dikkat çeken öğrenciler, "İntihar etmeyi kafasına koymuş iki gencin derse gidip, finaller öncesinde bir de ders notu toplamaları pek mantıklı değil" yorumunu paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ