Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu: Basın özgür değilse halk da özgür değildir, 14 Aralık operasyonu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Aralık operasyonu için “Demokrasiye uymuyor” diyen Avrupa Birliği’ne “İşinize bakın” yanıtını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bütün çağdaş ülkeler Türkiye’yi kaygıyla izliyorlar. Türkiye süratle bir dikta yönetimine doğru gidiyor. Basını özgür olmayan ülkenin halkı da özgür değildir” dedi. Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

        EN TEMEL SORUN: Türkiye’nin en temel sorunu nedir? Demokrasidir ve demokrasinin kan kaybetmesidir. Sorun o kadar büyük ki bizi aşmış durumda. Bütün çağdaş ülkeler Türkiye’yi kaygıyla izliyorlar. Türkiye süratle bir dikta yönetimine doğru gidiyor. Basını özgür olmayan ülkenin halkı da özgür değildir.

        MAKUL ŞÜPHELİ: 17 Aralık operasyonlarından hemen sonra yasa değişiyor, somut delile dayalı hukuk bitiyor, makul şüpheye dayalı hukuk getiriliyor. Biz buna “Yeni Türkiye’de hukuk” diyoruz. Ben buna itiraz ettiğim zaman kıyamet kopuyor, peki sizin haklarınızı kim savunacak?

        AB’Yİ DIŞLIYORUZ: Şimdi AB’yi dışlıyoruz. Neye özlem duyuyoruz, Beşlilere (Şanghay Beşlisi) özlem duyuyoruz. O ülkelerin hangisinde demokrasi var, Çin’de mi, Rusya’da mı var? Demokrasiden vazgeçme gibi bir irade açıkça beyan ediliyor kamuoyuna, “Bizim AB’de işimiz yok” deniyor. Biz de demokrasiden, özgürlüklerden söz ediyoruz.

        FARKLI ROTA: Türkiye farklı bir rotanın içinde artık. Yolsuzluğun meşrulaştırıldığı bir sürecin içindeyiz. Türkiye üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Hepimizin gözleri önünde oynanıyor ama farkında değiliz. Söylenen her sözün bir amacı var, toplum bir yerlere aşama aşama götürülüyor. n ANKARA Kemal Kılıçdaroğlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ