Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet istemi!

        Sivas'ta kanser hastası olan eşi 47 yaşındaki Ayşe Topçu'yu 9 yerinden bıçaklayarak öldürmek suçlamasıyla yargılanan Kemaleddin Topçu için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Akdeğirmen Mahallesi'nde oturan üç çocuk annesi Ayşe Topçu'yu 16 Ocak 2014 günü evinde ekmek bıçağı ile 9 yerinden bıçaklayarak öldüren 26 yıllık eşi Kemalettin Topçu'nun yargılanmasına devam edildi. Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kemaleddin Topçu ve öldürdüğü kanser hastası olan eşi Ayşe Topçu'nun yakınları katıldı. Mahkeme başkanı sanık Kemaleddin Topçu'ya son kez söz verdi. Topçu olaydan önceki 4 günde sürekli kavga ettiklerini ve bu nedenle eşinden sürekli uzak durduğunu söyledi. Eşini öldürmesinin üç nedeni olduğunu söyleyen Topçu, "Eşimi kıskançlık, para ve hastalık için öldürdüm" dedi.

        Tanık olarak dinlenen Kemalettin ve Ayşe Topçu'nun kızı Sevgi Saygı ise ifadesinde annesiyle babasının birbirine bağlı olduğunu belirterek, "Olaylara artık dayanamıyorum. Annem hastanede ve evde yanında sadece babamı istiyordu. Dört dörtlük bir aileydik. Annem yaşarken bütün sırlarını benimle paylaşırdı. Annem öldü. Bizim babamızı kurtarmak gibi bir amacımız yok. Ceza alacağını da biliyoruz. Biz babamızdan şikayetçi değiliz" dedi. Daha sonra iddia makamı tarafından mütalaa verildi. Savcılık mütaalasında sanık Kemaleddin Topçu'nun 'Üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı öldürme' suçundan TCK'nın 82/1-d maddesi gereğince ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkeme heyeti karar vermek üzere duruşmayı 26 Aralık tarihine erteledi.

        Duruşmayı müdahil olarak izleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Fikriye Yılmaz adliye önünde yaptığı açıklamada, "Duruşmayı başından itibaren takip ediyoruz. Ayşe Topçu'nun katilinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını istiyoruz. Hiçbir kadın cinayetinde indirime tabi tutulacak bir sebep görülmesini kabul etmiyoruz. Buna karşı mücadele ediyoruz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ