Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan, aralarında Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da olduğu 16 kişi, mahkemeye sevk edildi.

        14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan, aralarında Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da olduğu 16 kişi, mahkemeye sevk edildi.

        Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca dahil 12 kişiye tutuklama talep edildi, 4 kişinin adli kontrol talebiyle serbest bırakılması istendi.

        Tutuklanmaları istenen Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 12 şüphelinin işlediği iddia edilen suçlar: "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "iftira".

        Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca sorgu hakimine ifade vermeyi reddetti.

        KARAR BUGÜN AÇIKLANACAK

        "14 Aralık" operasyonu kapsamında şüphelilerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 1. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgu işlemleri sona erdi. İfade işlemleri yaklaşık 11 saat sürdü.Hakimin kararını bugün saat 14.00'te açıklayacağı bildirildi.

        Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dumanlı ve Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin ifade işlemlerinin sona ermesinden sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamada bulunan Karaca'nın avukatı Fikret Duran, ifade işlemlerinin tamamlandığını, kararın saat 14.00'te açıklanacağını söyledi.

        Şüphelilerin kaldıkları yerin soğuk olduğunu belirten Duran, "Avukatları tarafından nezarethane yerine mescitte kalmaları teklifinde bulunuldu. Hakim bey bunu uygun gördü. Şimdi emniyetten insanlar, kolluk güçleri mescidi uygun hale getiriyorlar" dedi.

        Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın da dün müvekkillerinin durumuyla ilgili bilgi almakta sıkıntılar yaşadıklarını, hangi saatte, ne yapılacağının bilgisinin verilmediğini öne sürerek, "Hakim yarın saat 14.00 itibarıyla sanıklar ve şüphelilerle ilgili kararını açıklayacağını belirtti. Buna ilişkin tutanağını imzalayıp bize bildirdi. Tutanak elimizde. Dolayısıyla dün yaşadığımızın bir benzerini yaşamak istemediğimizi ifade ettik" diye konuştu.

        Günaydın, şüphelilerin muhafaza altında tutulmasına itiraz ettiklerini, bununla ilgili dilekçe vereceklerini sözlerine ekledi.

        İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen gruplar da açıklamaların ardından bulundukları yerden ayrılmaya başladı.

        İDRİS BAL VE SEZGİN TANRIKULU ÇAĞLAYAN'A GİTTİ

        Şüphelilerin ifade işlemleri sırasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki grupların bekleyişi ise sürdü. Çeşitli dövizler taşılan gruplar, zaman zaman slogan attı.Bu arada DGP Genel Başkanı, Kütahya Milletvekili İdris Bal ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek şüphelilerin avukatlarından bilgi aldı.

        ADLİYE KORİDORLARINDA GERGİNLİK

        "14 Aralık" operasyonu kapsamında 16 kişi adliyede. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, haklarında "tutuklama " istenen şüpheliler arasında mahkeme salonuna giren ilk isim oldu. Hakimin, salona tek avukatın girişine izin vermesi nedeniyle koridorlarda gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik, koridorlarda bulunanlar tarafından görüntülendi.

        2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        14Aralıkoperasyonu kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerden Mutlu Ekizoğlu ile Mustafa Altunbulak ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan 18 şüphelinin ifade verme işlemleri tamamlanmasının ardından eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılmıştı.

        HİDAYET KARACA'NIN İFADESİ 7 SAAT SÜRDÜ

        14Aralıkoperasyonunda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın ifade verme işlemi tamamlandı. Karaca'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde saat 15.00 sıralarında başlayan savcılık ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü.

        EKREM DUMANLI DA İFADE VERDİ

        Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın savcılık ifadesi de saat 23.00 sıralarında tamamlandı. Saat 16.30'da başlayan ifade alma süreci 6,5 saat sürdü. Böylece, gözaltındaki tüm şüphelilerin ifadesi alınmış oldu.

        HİDAYET KARACA: NE GÜLEN'DEN TALİMAT ALDIK, NE 'BİAT EDİN' DİYENLERDEN...

        14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Fethullah Gülen’den aracılar vasıtasıyla talimat aldığı yönündeki suçlamaları reddetti.

        İfadesi savcı Hasan Yılmaz tarafından alınan Hidayet Karaca, soru üzerine "Ne Gülen'den talimat alırız ne de 'biat edin, rahat edin' diye birtakım insanlardan. Mesleğin evrensel kurallarına, basın yayın ilkelerine göre RTÜK kurallarına uygun bir şekilde özgürce, demokratik ve hukuk devletinin oluşması için yayın yapıyoruz" yanıtını verdi.

        "Şefkat Tepe" ve "Tek Türkiye" dizileriyle ilgili Gülen'den talimat alınmadığını iddia eden Karaca, yapım şirketinin jeneriğe, "dizidekilerin tamamen hayal ürünü olduğunu yazdığını" söyledi.

        Karaca, bu dizilerin yapımcısını, yönetmenini, senaristini ve hikaye grubunu kendisinin belirlemediğini kaydetti.

        KARANLIK KARAR KURULU SAHNESİ

        "Tek Türkiye" adlı dizide Karanlık Karar Kurulu sahnesinde geçen bir diyaloğa ilişkin soruya Karaca, şu yanıtı verdi:

        "Her hafta televizyon sektöründe yüzlerce dizi yapılmaktadır. Dizilerde yüzlerce komplo planları işlenmiştir. Devlet yıkılmış, devletler kurulmuştur, cinayetler işlenmiş, örgütler çökertilmiş. Eğer hayal ürünü bir diziden böyle soruşturmalar çıkarsa dizi sektörü çöker. Amerikan dizilerinde ve filmlerinde Rusya'ya sızıyorlar ve yıkıyorlar ülkeleri, ülkeleri ele geçiriyorlar. Acaba bugüne kadar bir dizi filmden dolayı silahlı terör örgütü suçlaması hiç çıkmış mıdır?"

        GÜLEN'İN "TAHŞİYECİLER" KONUŞMASI

        "Tahşiye" kelimesini hiç duymadığını, "Rahle"yi ise Kur'an okunan sehpa olarak bildiğini dile getiren Karaca, bu isimdeki yayınevlerinden de habersiz olduğunu ifade etti.

        Karaca, Fethullah Gülen'in 2009 yılında "www.herkul.com" adresinden "Tahşiyeciler" ile ilgili konuşmasında geçen "karanlık karar kurullardan" neyi kastettiğini bilmediğini, bunun Gülen'e sorulması gerektiğini kaydetti. Karaca, Gülen ile de telefonla hiç görüşmediğini iddia etti.

        ERGÜDER: BİLGİM YOK

        Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği savcılık ifadesinde kendisine yöneltilen 51 sorudan büyük bölümüne “Bilgim yok” yanıtını verdi. “Fethullah Gülen ile tanışıklığınız var mı? Fethullah Gülen, 6 Nisan 2009’da internet sitesinde yaptığı ‘İrtica Paranoyası’ adlı konuşmasında bugüne kadar halk arasında pek duyulmayan Tahşiye adını kullanarak Nur cemaatinin bir kolu olan Tahşiyecileri hedef mi gösteriyor?” sorularına ise Ergüder, “Benim kendisi ile herhangi bir tanışıklığım yoktur. Böyle bir konuşmadan haberim yoktur. Bu konuşmayı dinlemedim” diye yanıt verdi.

        ‘SİZDEN DUYUYORUM’

        Savcı İrfan Fidan’ın Tahşiyecilere yönelik soruşturma kapsamında ele geçirilen MKE yapımı sarı renkli sis kutusu ile Ergenekon kapsamında Poyrazköy ve Ankara Gölbaşı’nda yapılan kazılarda ele geçirilen sarı sis kutusunun aynı seriden olduğunu belirterek, “Biliyor muydunuz?” diye sorması üzerine Ergüder, “Şu anda sizden duyuyorum” yanıtını verdi. Ergüder, “Radikal Tahşiye Grubu soruşturmasında Bahçelievler’deki apartmanda ele geçirilen bombalarla birlikte bulunan MKE yapımı sis kutusu ile ilgili neden irtibat sorulmadığı” sorusunu da “Bu konuda bilgim yoktur” diye yanıtladı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, savcılık sorgusunda “örgüt yöneticisi” olduğu suçlamasını reddetti. Savcılık ifadesinde Fetullah Gülen’in konuşmalarını takip etmediğini söyleyen Karaca, “Herkul.org adlı internet sitesindeki konuşmaları takip etmiyorum, Gülen’den talimat almam” dedi. Gülen’den aracılar vasıtasıyla talimat aldığı yönündeki suçlamaları reddeden Karaca, ifadesinde, “Ne Sayın Gülen’den talimat alırız, ne de ‘Biat edin, rahat edin’ diyen birtakım insanlardan... Mesleğin kurallarına, RTÜK kurallarına uygun, demokratik ve hukuk devleti için yayın yapıyoruz” diye konuştu.

        ‘HAYAL MAHSULÜ’

        “Samanyolu TV’de yayınlanan Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizilerinin kim tarafından hangi amaçla hazırlandığı ve bu dizilerde Fethullah Gülen’in talimatı olup olmadığı” sorusuna Karaca, “Bu dizilerde Fethullah Gülen’den talimat alınmaz. Bu dizileri Ser Film A.Ş. adlı şirket teklifte bulunur. Bu şirket dışarıdan program yapar. Dizideki kişi ve kurumlar hayal ürünüdür” yanıtını verdi. Karaca, şöyle devam etti: “Bu, tarihe kara bir leke olarak geçer, hiçbir şekilde fikir katkım olmayan diziden suçlanarak bir terör örgütü yöneticisi olmak tarihe geçer. Sorgulanmam benim için şereftir.”

        ‘ONU GÜLEN’E SORUN’

        Sorgusunda Fethullah Gülen’in konuşmaları da dinletilen Karaca, “Bu konuşmalarda kimi kastediyor? Karanlık Kurul’dan ne kastediliyor?” sorusuna karşılık “Bu konuların benimle ilgisi yok. Kendisine sorun” dedi. Karaca, şöyle devam etti: “Gülen’in Samanyolu Yayın Grubu’yla da hiçbir yasal ve kişisel bağı bulunmamaktadır. Gülen ile telefonda hiçbir zaman görüşmedim. Başbakan, Cumhurbaşkanı, bakanlar ile ABD’ye gittiğimde, Sayın Gülen müsait olunca görüştüğüm oldu. Bülent Arınç’la kendisini ziyarete gittim.” Eski İstanbul Organize Şube Müdürü, eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve Mustafa Altunbudak, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

        22 SAYFA İFADE VERDİ

        14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, savcılık sorgusunda 22 sayfa ifade verdi. Fethullah Gülen'den talimat alıp almadığı Dumanlı'ya sorulan ilk sorular arasında yer aldı. Dumanlı hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, "Hiçbir suç işlemedim. Hiçbir örgüte bağlı değilim. Var olduğu iddia edilen örgütün üyesi de değilim" dedi.

        İKİNCİ SORU FETHULLAH GÜLEN OLDU

        Dumanlı'ya savcılık tarafından özgeçmişinin sorulmasının ardından yöneltilen 32 sorudan ikinci soru "Fethullah Gülen ile tanışıklığınız var mı? Ne zamandan beri tanırsınız" oldu. Dumanlı bu soruya "Gülen'i, vaazları ve konuşmalarıyla uzaktan tanıdım. Süleymaniye ve Fatih Camiileri'nde verdiği vaazları dinledim. Dahasonra kişisel olarak da tanışma imkanı buldum. Şahsi kanaatime göre Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir din alimi, aynı zamanda bir fikir adamı" yanıtını verdi. Dumanlı bir soru üzerine de Türkiye'deki diğer önemli fikir adamlarını takip ettiği gibi Gülen'in kitaplarını ve fikirlerini takip ettiğini de söyledi.

        GÜLEN TALİMAT VERDİ Mİ?

        "Fethullah Gülen tarafından ya da aracılar vasıtasıyla size verilen görev ya da talimatlar var mıdır?" sorusunu Dumanlı, "Zaman gazetesindeki görevi süremde Gülen'den herhangi bir konuya ilişkin yazı yazılması hususunda bir talep veya talimat ile karşılaşmadım" şeklinde yanıtladı.

        BU İSMİ İLK DEFA DUYUYORUM

        Savcılık tarafından Mustafa Akın isimli kişiyi tanıyıp tanımadığı ve O'nun hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğu sorulan Dumanlı, Bu "isimli kişiyi ilk defa duyuyorum. Herhangi bir bilgiye sahip değilim. Herhangi bir görüşmem olmadı" dedi.

        MUSTAFA SUNGUR'U TANIYOR MUSUN?

        2012 yılında hayatını kaybeden Mustafa Sungur'u tanıyıp tanımadığı ve herhangi bir görüşmesinin olup olmadığı sorusuna Dumanlı, "Bediüzzüman Said Nursi'nin talebisi olarak basından tanıyorum. Yüz yüze kendisi ile hiç karşılaşmadım. Görüşmem olmadı" şeklinde konuştu.

        TAHŞİYE KELİMESİNİ İLK DEFA BURADA DUYDUM

        "Tahşiye ve Rahle adını 2009 yılından önce ve sonra duydunuz mu?" sorusuna Dumanlı, "Tahşiye kelimesini ilk defa burada duyduğum için bu kelimeyle ilgili doğal olarak araştırmam olmamıştır. Tahşiye ve Rahle Yayınevlerinin olduğunu bilmiyorum. Onları da şimdi duyuyorum" dedi.

        EKİM 2008'DEN BERİ TELEVİZYON İZLEMİYORUM

        Fethullah Gülen'in bir internet sitesi üzerinden yaptığı konuşmasında bahsettiği karanlık karar kurulları söylemindeki kastın ne olduğu ve Nur Cemaati'nin bir kolu olan gruba bağlı kişileri hedef mi gösterdiği sorusu da yöneltildi. Dumanlı bu soruya konuşmayı hatırlamadığını bu nedenle yorum yapamayacağını belirterek, "Samanyolu Televizyonu ile Zaman Gazetesi arasında hiçbir bağlantı yoktur. Karanlık karar kurullarından ne kastedildiğini bilemem. 11 Ekim 2008 tarihinden beri televizyon seyretmiyorum. Ben haberleri internet üzerinden takip ediyorum" yanıtını verdi.

        SADECE KÖŞESİNDE YAZILARI YAYIMLANIR

        Fethullah Gülen'in Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV ile yasal bir bağı olup olmadığı sorusunu da Dumanlı, "Zaman Gazetesi ile ilgili yönetici olarak herhangi bir vasfı yoktur. Sadece haftada bir gün Cuma günleri kürsü başlıklı köseşi vardır orada yazıları yayımlanır" diye cevapladı.

        YAYIM POLİTİKASINA MÜDAHALESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

        "Zaman Gazetesi'nde yayım politikası ve yayımlanacak haberler Fethullah Gülen'in söylemleri ve talimatlarına göre mi şekillenir?" şeklindeki soruya Dumanlı, Gülen'in gazetenin yayın politikasına müdahalesinin söz konusu olmadığı şeklinde yanıt verdi.

        ÖNEMSESEYDİM BİRİNCİ SAYFAYA ALABİLİRDİM

        Fethullah Gülen'in internet sitesinde yaptığı konuşmadan 2 gün sonra Zaman gazetesinde "Terör örgütü üretenler yeni tezgah peşinde" başlıklı bir haber yapılarak, Tahşiye yayınevinin ve bu gruba mensup kişilerin terör örgütleri ile irtibatlı gibi gösterilerek algı yaratılmak istendiği şekildeki soruya da Dumanlı şu karşılığı verdi:

        "Hoca efendinin konuşmasını o haberi yapan arkadaş önemli bulmuş olacak ki haber olarak gazeteye alınmış. Bu haber üçüncü sayfada yayımlanmıştır. Eğer ben bu haberi çok çok önemsemiş olsaydım birici sayfaya alabilirdim. Kendi köşemde de yazabilirdim O haberin olduğu sayfa ile ilgili olan arkadaşlarımız kendileri değerlendirip üçüncü sayfaya koymuşlar. Aynı konuşma 9 Nisan2009'da Ertuğrul Özkök tarafından işlenmiş yine 9 Nisan 2009'da Vatan Gazetesi'nde haber konusu yapılmıştır."

        RÖPORTAJ YAPTIĞIM ZİYARET ETTİĞİM OLDU

        Fettullah Gülen'in internet sitesinden yaptığı 'İrtica paranoyası' isimli konuşmaya yönelik olarak yöneltilen soruya ise Dumanlı, "Bu konuşmayla ilgili olarak kendisi ile konuşmam olmadı. Ancak zaman zaman kendisi ile röportaj yaptığım, ziyaret ettiğim oldu. Bu görüşmeler gazetecilik çerçevesinde gerçekleşti" yanıtını verdi. Samanyolu TV'de yayınlanan Tek Türkiye isimli dizide geçen Karanlık Karar Kurulları ile ilgili sahnede geçen konuşmalara yönelik yöneltilen soru karşısında da Dumanlı, evde televizyon seyretmediğini bir yazısında kamuoyuna ilan ettiğini, bu dizide neler konuşuldu neler yayınlandığından haberi olmadığı söyledi.

        DERSHANELER KONUSUNDA TALİMAT VERMEDİ

        "Fethullah Gülen ile Zaman Gazetesi'nde dershaneler konusunda haberleri yayımlamanız üzerine görüşmeniz oldu mu?" sorusuna Dumanlı, "Gülen, gazetede dershaneler ile ilgili yayın yapmamız hususunda talimat vermedi. Onunla hiçbir görüşmem olmadı. Dershaneler konusunu sürekli olarak gazetede işlenmesinin amacı nedir sorusunda, öğrencilerin dershanelere giderek üniversite kazanacaklarına ve dershanelerin milli eğitimde bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Bu nedenle dershane konusunu gazetede samimiyetle işledik. Bu konuyu dönemin Başbakanına ve Milli Eğitim Bakanlarına da yüz yüze anlattım" dedi.

        MEHMET DOĞAN'I TANIMIYORUM

        Bediüzzüman Said Nursi'nin birinci talebesi olduğu iddia edilen Hacı Hulusi Yahyagil'in öğrencisi olan Mehmet Doğan'ı tanıyıp tanımadığı sorusunu Dumanlı, "Mehmet Doğan'ı tanımıyorum"diyerek yanıtladı.

        MÜHİMMATLA İLGİLİ BİLGİM YOK

        Bahçelievler'deki bir apartmanda ele geçirilen mühimmatla ilgili bilginiz var mı? sorusuna "Benim Dündar Apartmanı'nda ele geçtiği iddia edilen mühimmatlar ile ilgili hiçbir bilgim yoktur" şeklinde cevap verdi.

        ESKİ EMNİYET MENSUPLARINI TANIYOR MUSUNUZ?

        Eski emniyet mensupları Ali Fuat Yılmazer, Ömer Köse, Yurt Atayün ve Erol Demirhan isimli kişileri tanıyıp tanımadı, bu kişilerin haberlerinin günlerce gazetede yayımlanmasının nedeni sorulan Dumanlı, "Hiçbirini tanımıyorum. Sadece televizyonda haklarındaki olaylardan sonra gördüm. Yapılan haberlerde adil yargılamayı etkilemek gibi bir durum söz konusu değil. Olayları da çarpıtmamız da söz konusu değil. Haber değeri taşıdığı için yayınlanmış olabilir. " dedi.

        KESİNLİKLE BÖYLE BİR ÖRGÜT YOKTUR

        Savcı Fuzuli Aydoğdu tarafından yapılan sorguda yöneltilen 'Radikal Tahşiye Grubu soruşturmasında talimatın www.herkul.org sitesinden Fethullah Gülen tarafından verilmesi, gruba bağlı gazetelerde konunun haber olması, gruba bağlı köşe yazarlarının konuyu işlemesi, Samanyolu TV'de dizi olarak aynı isimle terör örgütü olarak oynanması, bunun akabinde Terörle Mücadele Şubesi'nin talimat sonrası gelişen haber, köşe yazısı, dizi film gibi olayların bir parçası olarak çalışma yapması bir örgüt hiyerarşisi içerisinde hareket edilerek sistemli bir şekilde soruşturmanın yürütüldüğünün değerlendirildiği belirterek, böyle bir örgütsel çalışmanın içerisinde bulundunuz mu? Böyle bir örgütle bağlantınız var mı?' şeklindeki soruda yöneltildi. Dumanlı, "Herhangi bir algı oluşturarak, Tahşiye isimli bir terör örgütü grubunun aleyhine soruşturma açılmasına sebep olma iddiasını kabul etmiyorum. Böyle bir oluşumdan haberim ve bağlantım yoktur. Benim genel yayın yönetmenliğini yaptığım gazetemde iki köşe yazarının yazısı ve bir haberden başka bir husus da yoktur. Haber ve köşe yazıları da doğrudan benimle bağlantılı bir husus değildir. Ahmet Şahin ve Hüseyin Gülerce de benim talimat verdiğime ilişkin bir şey söylememişlerdir. Böyle bir şey olmamıştır. Soruşturma neden başlamış kim başlatmış bilgimin olması da mümkün değildir. Gazetemizin Samanyolu TV ile paralellik arz eden bir yayın akışı izlemesi de söz konusu değildir. Aralarında herhangi bir bağlantı yoktur. Kesinlikle böyle bir örgüt yoktur" dedi.

        ÜLKEM ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ OLAYDIR

        Kendisine sorulan sorulardan ve gösterilen belgelerden gözaltına alınmaması gerektiği kanaatine vardığını belirten Dumanlı, "Bu ülkem adına üzüntü verici olaydır. Hayatını toplum önünde geçiren bir insanım. 2 yazı bir haber için bu kadar zahmet verilmesini üzüntü verici buldum. Hiçbir suç işlemedim. Hiçbir örgüte bağlı değilim. Var olduğu iddia edilen örgütün üyesi de değilim. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" diye konuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ