Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğun sonu diktatörlük Kılıçdaroğlu'ndan yolsuzluk açıklaması Kılıçdaroğlu 17 Aralık’ın yıldönümünde konuştu

        HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) tarafından, Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) gerçekleştiren “17/25” sempozyumunda yaptığı konuşmada, 17-25 Aralık operasyonlarının birinci yılı olduğunu anımsatarak, özetle şunları söyledi:

        HEPİMİZ ŞAŞIRDIK: Bir yıl önce bugün hepimizi şaşkınlığa uğratan bir olayla karşılaştık. Emin olun ilk duyduğumda inanamadım, “Böyle bir şey olamaz” dedim. Ama aşama aşama bütün gerçekler önümüze konuldu.

        DUYARLILIK: Biz bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk olayının birinci yılında bir araya geldik. Bu duyarlılığımızı sadece biz içselleştiremeyeceğiz. Dünya görüşümüz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun, kimliğimiz ne olursa olsun, bu güzel Türkiye’nin neresinde yaşıyorsak yaşayalım, bir noktada görüş birliği sağlamak zorundayız. O da yolsuzluklar konusunda duyarlılığımızdır.

        DİKTATÖRLEŞİR: Yolsuzluğa bulaşan ve halkının parasını nerelere harcadığının hesabını veremeyen bir devlette adalet yoktur, özgürlük yoktur; o devlet ve o halk tehdit altında demektir. Tarih bize gösteriyor ki nerede yolsuzluğa bulaşmış bir hükümet varsa önce otoriterleşir, sonra diktatörleşir. Çünkü kurduğu düzeni devam ettirmenin tek yolu adaleti yok etmek, insan özgürlüğünü de baskı altına almaktır.

        ÇÜRÜTÜR: Yolsuzluk bir toplumun derinden çürümesine yol açar. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede adaletten bahsedemezsiniz. Yolsuzluğun yaygınlaştığı ülkeler önce hukuklarını, sonra ahlaklarını ve son olarak da onurlarını kaybederler.

        KİMSE KALMAZDI: (Japonya’da tarım bakanının suçlandıktan sonra intihar ettiğini hatırlatarak) Bizde Japon kültürü olsaydı, emin olun Bakanlar Kurulu’nda herhalde kimse kalmazdı.

        DİNDAR İNSAN: Dindar insan, bu ülkedeki vatandaşın parasını çalan insan değildir. Dindar insan, hırsızların değil garibanların, mazlumların yanında duran insandır. Din, ahlaklı ve onurlu bir şekilde yaşamak için vardır. O nedenle bütün mütedeyyin kardeşlerime de sesleniyorum; hepiniz elinizi vicdanınıza koyun ve yeniden düşünün. Mazlumların ezildiği, ahlaklı insanların ezildiği, düşüncesini açıkladığı için insanların hapse tıkıldığı bir Türkiye istemiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ