Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şişli’de kavga yeniden alevlendi Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki gerilim aile kavgasına dönüştü

        HABERTÜRK/ANKARA

        İnönü’nün eşi Nazlı İnönü, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, eşinin istifa etmesi için eski Şişli Belediye Başkanı ve Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül’ün kendilerini tehdit ettiğini iddia etti. Sarıgül’ün “mafya tutmaktan” söz ettiğini ileri süren İnönü, “Benden çok çocuklarım için korkuyorum” ifadesini kullandı.

        ‘BÜYÜK VEFASIZLIK’

        Mustafa Sarıgül ise Nazlı İnönü’nün iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Sarıgül, “Söz konusu suçlamalar tamamen gerçek dışıdır ve çirkin bir iftiradan ibarettir. Hayri İnönü’yü Şişli’ye belediye başkanı adayı olarak bizzat ben önerdim. Eşi Nazlı Hanım da o dönemde defalarca bana gelip bazı dostlarımın da yanında, Hayri Bey’i önerdiğim için teşekkür etti. Büyük bir vefasızlıkla karşı karşıyayız” ifadesini kullandı. “Yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için yerel seçimden bu yana belediye binasına dahi gitmedim” diyen Sarıgül, “Avukatlarım bu konuda gerekli işlemleri başlatacak ve yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım” açıklamasını yaptı.

        ‘EMİR DEĞİL MUSTAFA SARIGÜL’

        Sarıgül’ün ardından bir açıklama da Hayri İnönü’den geldi. Eşi Nazlı İnönü’nün açıklamalarının Mustafa Sarıgül’le ilgili olduğunu kaydeden İnönü, “Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül hakkındaki görüşmelerin, eşimin ifade ettiği Mustafa Sarıgül ile yaşanmışlıklarla birbirine karıştırılarak algıların yanıltılması kabul edilebilir değildir. Eşimin vurguladığı hususlar özellikle Mustafa Sarıgül’e yöneliktir. Sayın İhsan Özkes’in, Emir Sarıgül ile ilgili beyanlarımı Mustafa Sarıgül ile ilgili konuyu da içine katarak kamuoyuna beyanatta bulunması, şahsımı töhmet altında bırakmaktadır” dedi.

        CHP’Lİ VEKİL ÖZKES ARABULUCULUKTAN ÇEKİLDİ

        Kılıçdaroğlu tarafından Hayri İnönü ve Emir Sarıgül arasında arabulucu olarak görevlendirilen Milletvekili İhsan Özkes ise “Ben şahidim ki Sayın Hayri İnönü kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemiştir. Benim şahit olduğum budur” diye konuştu. Özkes, iki kez uzlaşma sağlandığını ancak yürümediğini gördüğünü belirterek arabulucuktan çekildiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ