Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül istifa etti. Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Sarıgül arasındaki gerginliğin nedenlerinden birinin, Sarıgül’ün yaptırdığı anket olduğu anlaşıldı

        Umut TÜTÜNCÜ - Sorel DAĞISTANLI - Hazan CELHUNZ / HABERTURK

        Şişli Belediyesi’nde, Başkan Hayri Inönü ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasında bir süredir devam eden gerginliğin ardından, Emir Sarıgül görevinden istifa etti. Taraflar arasında iplerin kopmasında, Sarıgül’ün bir araştırma şirketine yaptırdığı anketin de payı büyük. HABERTÜRK’ün ulaştığı “Şişli Belediyesi Performans Araştırması” başlıklı anket çalışmasının, Hayri Inönü’nün pozisyonunu zayıflatmaya yönelik olduğu iddia ediliyor.

        KOLTUK KAVGASI

        30 Mart seçimlerinden kısa bir süre sonra başlayan İnönü-Sarıgül arasındaki gerginliğin ardındaki ankette, “Şişli Belediye Başkanı Hayri Inönü’yü ne derece tanıyorsunuz?” “Şişli Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül’ü ne derece tanıyorsunuz?”, “Hayri Inönü’yü ne derece beğeniyorsunuz?”, “Önümüzdeki dönemde Hayri Inönü’nün Şişli Belediye Başkanlığı’ndan ayrılıp Emir Sarıgül’ün belediye başkanı olmasını destekler misiniz?” gibi sorular yer alıyordu.

        İstifayla sonuçlanan süreç ise şöyle işledi: Seçimlerde Inönü yüzde 61 oy oranıyla belediye başkanı olurken, eski başkan Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül de 4’üncü sıradan belediye meclisine seçildi. Seçimden sonra Emir Sarıgül, başkan yardımcısı olarak atandı ve koordinatörlük görevi verildi. 4 ay sonra sorunlar patlak verdi.

        İddiaya göre Inönü, Sarıgül’e bağlı müdürlükleri kendisinden aldı ve yetkilerini kısıtladı. CHP’nin 29 meclis üyesinin tamamı Sarıgül’ün yanında yer aldı. Meclis toplantısına gelmeyen Inönü, aldığı müdürlükleri ve yetkileri iade etti. Inönü bu karardan sonra ABD’ye giderken, yerine de Başkanvekili Emir Sarıgül’ü bıraktı. İnönü’nün danışman olarak getirdiği 8 kişiden 4’ü bu süreçte istifa etti. Emir Sarıgül’ün fiili olarak belediyeyi yönetmek istediği ve Hayri İnönü’nün geri planda kalmasını istediği iddia edildi.

        Bu arada Hayri Inönü’nün, seçildikten kısa bir süre sonra kendi odasına şifreli bir kapı yaptırdığı öğrenildi. İnönü, kapının şifresini sadece sekreteri ve özel kalem müdürü ile paylaştı.

        MUSTAFA SARIGÜL: ÜZÜLME OĞLUM

        Şişli Belediye Başkanı Hayri Inönü’nün eşi Nazlı Inönü tarafından gündeme getirilen tehdit iddialarına, Mustafa Sarıgül, Twitter hesabından yanıt verdi: “Kendisini belediye başkanlığına ben önerdim. Demek ki iyiliğin bir bedeli varmış. Görüyorum ki hanımefendi benimle ilgili övgü dolu sözlerini çabuk unutmuş. Sayın Hayri Inönü benim sitemlerimi tehdit olarak algılıyorsa, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

        Mustafa Sarıgül, oğlunun istifasının ardından Twitter’da şöyle yazdı: “Üzülme oğlum, gücünü her zaman Hakk’tan ve halktan al... Allah’ım yardımcın olsun...’’

        İSTİFAYI 29 MECLİS ÜYESİYLE AÇIKLADI

        Şişli Belediyesi’nde uzun süredir devam eden Belediye Başkanı Hayri Inönü ile Başkanvekili Emir Sarıgül çekişmesi, Sarıgül’ün istifasıyla sonuçlandı. CHP Şişli Ilçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıklayan Sarıgül, “CHP olarak 29 meclis üyemizle beraber Hayri Inönü’nün başkanlığında göreve başladık. Zaman içerisinde Hayri Bey, meclis grubumuza danışmadan, görüş almadan, hatta bilgi dahi vermeden yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istemiştir” dedi.

        ‘GÜCÜMÜZ KİŞİLİĞİMİZDEN’

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanında Hayri Inönü’yle bir araya geldiğini ifade eden Sarıgül, “Bu görüşmede genel başkanım Şişli’mize birlikte uyum içinde hizmet etme konusunda gerekli talimatları vermişlerdir. Üzerinden 2 saat dahi geçmeden, genel başkanımızla görüşmemizin mahremiyetine dahi saygı duymayan, zihniyet ve yanlış bilgi kirliliklerine yol açmıştır” diye konuştu. “Biz koltuğa değil, halka bağlı siyasi bir gelenekten geliyoruz” diyen Sarıgül, şöyle devam etti: “Gücümüzü koltuktan değil, kendi kişiliğimizden ve halkımızın sevgisinden alıyoruz. Ne tehdit, ne küfür bunlar bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir. Sayın Sarıgül zaten gerekli davaları hukuksal anlamda açmıştır. Ben de kendi adıma bugün gerekli davaları kendisine açacağım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ