Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamalar "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sigortası yapılmadı"

        Maliye Bakanı Şimşek, 2015 yılı bütçesinde toplam 390 milyar liralık vergi öngördüklerini, bunun 48 milyar lirasının yatırıma gideceğini, ülke genelinde yatırımların vergi gelirine oranının yüzde 12 olduğunu belirtti.

        TBMM Genel Kurulu'nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler devam ediyor.

        Görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şimşek, bütçede toplam 74 bin kamu personeli alınması konusunda kadro imkanı sağlandığını, bunun 34 bininin doktor, hakim, savcı, polis gibi meslekleri kapsadığını belirtti. Şimşek, geriye kalan 40 bin kadronun dağılımının nasıl yapılacağının gelen ihtiyaç taleplerine göre değerlendirileceğini kaydetti.

        2B arazilerine ilişkin soru üzerine, şimdiye kadar 550 bin hak sahibine 382 binin üzerinde parselin satışının gerçekleştirildiğini ifade eden Şimşek, kar saikiyle hareket edilmediğini, 2B'de gelen paranın yaklaşık 3 milyar lira olduğunu belirtti.

        2015 yılı bütçesinde toplam 390 milyar liralık vergi öngördüklerini, bunun 48 milyar lirasının yatırıma gideceğini söyleyen Şimşek, ülke genelinde yatırımların vergi gelirine oranının yüzde 12 olduğunu ifade etti.

        Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve güçler ayırıma saygılı olduklarını belirten Şimşek, "Ama hiç bir kurumun da diğer bir irade üzerine vesayet kurmaması gerekiyor" dedi.

        İl Özel İdareleri'nde çalışan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı çalışanlarının kamuya alınmasına ilişkin şu anda bir çalışma olmadığını ifade eden Uçak, "Alınan uçak 185 milyon dolara alınmıştır. THY tarafından satın alındı. THY bundan zarar etmeyecek belki de üzerine karını koyup verecektir. Başbakanlık para ödeyecek" diye konuştu.

        "CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NIN SİGORTASI YAPILMADI"

        Bakan Şimşek, şu anda devletin madencilik sektöründen aldığı paya ilişkin yasa çalışması olduğunu, bu çalışmanın muhtemelen yakında Meclis'e geleceğini kaydetti. Şimşek,CumhurbaşkanlığıSarayı'nın sigortasının yapılmadığını kaydetti.

        CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuşmasında son yapılan operasyonu eleştirerek, şöyle konuştu:

        "Eski dostlar bugün terörist olmuş, Bilal'in de anlayacağı şekilde anlatayım: Geçmişte bunlarla, birlikte kamu ihaleleri dağıtmıyor muydunuz? Muhalifleri birlikte dinlemiyor muydunuz? Çocukların sorularını birlikte çalmadınız mı? Sonra birden bir şey oldu, aranız bozuldu. 'Aile içi mesele' dedik ama bir sabah uyandık, 17 Aralık sabahı, asrın vurgunu ile karşı karşıya olduğumuzu öğrendik. Başbakan ve bakanların ülkeyi nasıl soyduklarını gördük, paraları sıfırlayamayan üstün zekalı Başbakan çocuklarını gördük. Ortalık karışınca Başbakan, polis ve müdürleri değiştirdi. HSYK aracılığıyla hakim ve savcıları değiştirdi. Sonra soruşturma dosyasına sihirli bir değnek değmiş gibi, bu sanıklar tahliye edildi.

        Başbakan, 'bunların inlerine gireceğiz, siz nasıl bizim yolsuzluk ve hırsızlıklarımızı ortaya çıkarıyorsunuz' dedi ve onlara yönelik operasyonlar başladı, bazıları tutuklandı. Düne kadar Hükümetin borazanlığını yapan gazeteler, Hükümetin talimatıyla basıldı, silahlı terör örgütü üyesi olma suçlamasıyla gözaltına alındı, tutuklandı. Silahlı terör örgütü iseler nerede silahlar? Çok acemice yapılmış bir operasyondu, bari bir yerlere silah gömseydiniz. Gözaltına alınanlara, 'şu diziyi izliyor musun, Fethullah Gülen'i tanıyor musun?' diye sorulmuş. 'Akşam yatmadan dişlerini fırçalıyor musun, hangi takımı tutuyorsun?' diye de sorsaydınız bari. Fethullah Gülen'i tanımak suçmuş. Buradaki milletvekillerinden kaçı acaba Fethullah Gülen'i tanıyor?"

        CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de Daron Acemoğlu'nun "Uluslar neden çöker?" kitabını göstererek, "Acaba bu kitabı Cumhurbaşkanı ve Başbakan okuyabildi mi? Keşke bu kitabı okuyabilse ve anlayabilseler" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ