Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, Şişli Belediyesi'ndeki kriz için 2 seçenek üzerinde duruyor (Düzgün Karadaş/Gazete Habertürk)

        DÜZGÜN KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Şişli Belediyesi krizinin derinleşmesi üzerine CHP yönetimi çözüm için “disiplin” ve “vekillik” seçeneklerini gündemine aldı. “Disiplin” diyen parti yöneticileri, hem Hayri İnönü hem de Emir Sarıgül ile yolların ayrılması gerektiğini savunuyor. İkinci formül ise İnönü’nün milletvekili yapılarak sorunun by-pass edilmesi.

        Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eşinin “tehdit” ve “mafya” iddialarıyla farklı bir boyut kazanan ve Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül’ün istifasıyla sonuçlanan “Şişli kavgası”na parti yönetimi el koyuyor. 23 Aralık Salı günü toplanacak Parti Meclisi’nde konu masaya yatırılacak. Habertürk’ün CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, partide Şişli konusunda iki seçenek öne çıkıyor.

        ‘İKİSİNİ DE GÖNDERELİM’

        Tartışmaların artık partiye zarar verdiğini belirten bazı parti yöneticileri “disiplin” silahına başvurulmasının artık kaçınılmaz olduğu görüşünü dile getiriyor. Bu fikri dile getirenler, hem Hayri İnönü hem de başkanvekilliğinden istifa eden Emir Sarıgül ile ilgili disiplin sürecinin işletilmesi ve yolların ayrılması gerektiğini savunuyor.

        Disiplin sürecinin işletilmesini savunan isimlerin başında gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Partinin disiplini var, kuralları var. Herkes bu kurallara uyacak. Kimsenin ayrıcalığı yok. Kimse, CHP’nin üstünde değildir. Kimse CHP’li belediyelerin alın terine leke sürdüremez. Leke sürdüren varsa, beklemesin, bizimle yollarını ayırsın, gitsin. Gitmiyorsa bu konuda gereken yapılır” dedi.

        ‘İNÖNÜ VEKİL OLSUN’

        İkinci seçenek olarak Hayri İnönü’nün genel seçimlerde milletvekili adayı gösterilmesi ve Meclis’e taşınması tartışılıyor. İnönü’nün ayrılmasıyla sorun kendiliğinden çözülmüş olacak. Ancak parti içinde birçok isim İnönü’nün boşaltacağı koltuğa Emir Sarıgül’ün oturmaması gerektiğini savunuyor. Bu durumda Sarıgül ve ekibinin de onayı alınarak, belediye başkanlığı konusunda Tonguç Çoban ismi üzerinde uzlaşmaya varılabileceği ifade ediliyor.

        KIZGIN AMA BEKLEMEDE

        Krize daha önce el koyan ve Hayri İnönü ile Emir Sarıgül’ü makamında buluşturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise son gelişmelerden dolayı çok kızgın olduğu öğrenildi. CHP Lideri’nin, bir süre bekledikten sonra “siyasi çözüm” kapsamında düğmeye basacağı belirtiliyor.

        KARAYALÇIN: SİYASİ İRADE DEVREYE GİRECEK

        İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ise CNN Türk’e yaptığı açıklamada, “Şişli krizi” nedeniyle vatandaşlardan özür dileyerek, “Böyle bir tartışmanın yaşanmasından dolayı derin bir üzüntü duyuyorum. Özrümü sizin aracılığınızla Şişli halkına iletiyorum. Yasal sürecin sonucunu görüşeceğiz. Eğer burada sorun çözülmezse siyasi irade devreye girecektir. Kimsenin endişe etmemesini rica ediyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ