Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çözümde kritik eşik aşılıyor

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE

        Çözüm sürecindeki kritik eşik aşılıyor. İmralı heyetinin 17 Aralık’ta Abdullah Öcalan ile yaptığı 3 saatlik gizli görüşmenin ardından devlet heyeti de müzakere taslağı ile ilgili görüşünü olgunlaştırdı. Bazı değişiklikler yapılması durumunda taslağa onay verileceği öğrenildi.

        Çözüm süreci için yeni haftanın startı bugün veriliyor. HDP heyeti, Abdullah Öcalan ile görüşmelerinin ardından bu hafta hükümet kanadından yetkililerle görüşmek istiyor. Başta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan olmak üzere, hükümetin süreçte etkin isimleriyle bir araya gelmek için girişimde bulunacak olan HDP’lilerin, bu görüşmelerin detaylarını kamuoyu ile de paylaşması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, hükümet heyetinden temsilcilerle telefonda görüşen HDP kanadına “Hassasiyetlerimizi dikkate alın” denildi, o nedenle HDP’liler kamuoyuna açıklamalarını sınırlandırdı.

        KANDİL’E GİDİLECEK

        Hükümet ile yapılacak görüşmelerin ardından HDP’liler Kandil ile de yeniden bir görüşme gerçekleştirecek. Kandil’e, Öcalan ile yapılan görüşmenin detayları anlatılacak. Bu görüşmede silahsızlanma tarihi ve nevruza ilişkin de değerlendirmeler yapılacağı söyleniyor.

        Devlet heyetinin Öcalan ile son 1 ay içerisinde çok sayıda görüşme yaptığı belirtilirken, bu görüşmelerde “özerklik” konusundaki hassasiyetin gündeme geldiği ifade edildi. Devlet heyetinin aynı zamanda kamu düzeni konusundaki ısrarını da Öcalan’a ilettiği ve “Gereken yapılacak” yanıtını aldığı öğrenildi.

        ‘PARTİ OLARAK HAZIRLANIN’

        Öcalan’ın HDP heyetine seçimlere yönelik de görüş bildirdiği öğrenildi. Öcalan’ın seçimlere parti olarak girilmesi, bu noktada ocak ayı sonuna kadar kongrelerin tamamlanmasının sağlanması gerektiğini söylediği belirtildi. HDP kaynakları Abdullah Öcalan’ın “ev hapsine çıkarılması” yönündeki iddialar hakkında ise sessiz kaldı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ