Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yargıtay 3 PKK'lıya verilen rekor cezayı para miktarını artırarak onadı Yargıtay rekor cezayı onadı

        Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu personelini taşıyan servis aracı, 8 Ekim 2008'de Diyarbakır'ın Seyrantepe semtinde PKK'lıların silahlı ve bombalı saldırısına uğradı. Saldırıda polis memurları Adem Seyfioğlu, Ahmet Kılıçarslan, Duran Karabuğaş ve Ramazan Tavşancı ile teknisyen Vedat Ulu şehit olurken, 25 polis yaralandı.

        18 MÜBBET VE 1125 YIL ONANDI

        Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, saldırıya katılan tutuklu sanıklar Murat Yildeniz, Ramazan Benice ve Neytullah Bayram'a 2013'teki karar duruşmasında adeta ceza yağdırdı. Mahkeme heyeti, 3 PKK'lının ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 5 polis ve teknisyeni kasten öldürdükleri ve ‘Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya çalıştıkları' gerekçesiyle 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ile görevli 25 polis memurunu kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 375'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

        PARA CEZASI ARTIRILDI

        Temyiz dosyasını inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 3 PKK'lıya verilen 18 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını oy birliği ile onayladı. Yüksek mahkeme, sanıklar Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram'a 3 bin 600 güne karşılık gelen 72 bin liralık cezayı ise bozdu. 3713 Sayılı Kanun'un 5/1. maddesi uyarınca ceza ½ oranında artırılarak 5 bin 400 gün adli para cezasının karşılığı olarak 108 bin liraya çıkartılmasına karar verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ