Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        "Çözüm sürecinde önemli engelleri aştık.Demokratikleşme yönünde attığımız adımlar kararlılıkla sürecek. Kararlılığımızı her fırsatta vurguladık. Kamu düzeni olmazsa olmaz bir husustur, bunun için gerekli önlemleri aldık. Olumsuz gelişmelerden sonra çözüm sürecinde tekrar olumlu atmosferin oluşmasından memnunuz. Süreç üniter devlet esasında yürüyor. Yerel yönetimlerin yaygınlaşması hususunda hükümetimizin verdiği önem ortadadır."

        FETHULLAH GÜLEN HAKKINDA YAKALAMA KARARI SORUSUNA YANIT

        "Türkiye'de hukuk sürecinin işleyişi bakımından hiç kimsenin pozitif veya negatif anlamda ayrımcı bir tutuma tabi olması söz konusu değil. Hiç kimse de imtiyaza sahip değil. Yani herhangi bir vatandaşımız hangi muameleyle hukuki süreci yürütüyorsa ve herhangi bir vatandaşımız hukuki bir süreçten nasıl etkileniyorsa ve hangi adımlar atılıyorsa Fethullah Gülen için de aynı uygulama yapılacaktır. Ortada bir mahkeme kararı var bununla ilgili atılacak adımlar konusunda da son derece açık hukuki gereklilikler var. Bunlar yapılır."

        4 ESKİ BAKANLA İLGİLİ YÜCE DİVAN OYLAMASININ ERTELENMESİ

        Gereksiz spekülasyonlar veya bu konularda yapılabilecek zamansız açıklamalar doğru değil.Herkes, soruşturma komisyonunda soruşturmanın hukuki ve teamüle dayalı işleyişte dikkatli olmak durumunda. Bırakalım soruşturma komisyonu kendi çalışmasını tamamlasın. Soruşturma Komisyonu eğer bir erteleme kararı almışsa, kendi teknik süreci ile ilgilidir. Bu çerçevede Soruşturma Komisyonu'nun misyonu ve işleyişi ile ilgili tereddüt uyandıracak her türlü açıklamadan kaçınmak gerekir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ