Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'ndan dört eski bakan açıklaması: Bu iş bağımsız yargı karşısında aklanmaktan geçer

        CHP Genel Başkan YardımcısıEnisBerberoğlu, dört eski Bakan ile ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun Yüce Divan oylamasına ilişkin "Bu iş bağımsız yargı karşısında aklanmaktan geçer. Yoksa korkuları, giderler aklanırlar" dedi.

        Erzurum'da bulunan CHP genel başkan yardımcılarıBerberoğluve Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile Parti Meclis Üyesi Ümran Köksüz, CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

        Berberoğlu, yöneltilen bir soru üzerine, dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun, Yüce Divan oylamasını değerlendirdi.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "yolsuzluk yapan kardeşim olsa sağ kolunu keserim" dediğini belirtenBerberoğlu, kimsenin başbakanın sağ kolunu istemediğini ifade ederek şunları kaydetti:

        "Bizim Türk kamuoyu olarak tek beklentimiz, eğer ortada bir yolsuzluk varsa zaten Yüce Divan mukadderdir, zorunludur. Eğer bir yolsuzluk yoksa bu 4 eski bakanın Yüce Divan'a gitmeleri, kendilerini aklamaları açısından iyi bir sonuçtur. Yoksa sayın başbakanın söylediği gibi kısas mantığıyla 2014 Türkiye'sinin adalet sistemine bir katkı sağlanamaz. Kol, ayak, baş vermekle bu iş çözülmez. Bu iş bağımsız yargı karşısında aklanmaktan geçer. Yoksa korkuları, giderler aklanırlar. Bu kadar elayhte delil varken yargıdan kaçmaktan daha büyük bir kanıt ben düşünemiyorum açıkçası."

        "HER ŞEY PARMAK SAYISINA BAĞLI"

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da adli tıp kurumu yaptığı incelemede tapelerin gerçek olduğu yönünde sonuç ortaya koyduğunu ileri sürerek, "AKP, CHP, MHP ve BDP'li olsun, herkesin vicdanında bu insanlar mahkum oldu. Türkiye artık bu işi kaldıramaz, AKP'de kaldıramaz. Burada sonuç ne olursa olsun, soruşturma komisyonundan Yüce Divan'a karar çıksın çıkmasın, vicdanlarda mahkum olmuştur. Umarım oylama sonucunda Yüce Divan'a sevk yönünde bir karar çıkar" ifadelerini kullandı.

        Programlarını tamamlayan heyet, daha sonra uçakla kentten ayrıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ