Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ömer Ulusoy'a 7 yıl hapis cezası, Ömer Ulusoy davası

        Akdeniz Üniversitesi Kampusü içinde 6 Nisan 2008 günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda tabancayla havaya ateş eden Ömer Ulusoy, 437 gündür cezaevinde kaldıktan sonra Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 14'üncü duruşmada 5 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme heyeti, Ulusoy'un cezaevinde kaldığı süreyi ve temyiz aşamasını göz önüne alarak yurtdışına çıkış yasağı koyup tahliyesine karar verdi. 2010 yılı mayıs ayında, aşık olduğu kadının oturduğu apartmanın önünde tabancayla havaya ateş ve polis merkezinde devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan ve Ağustos ayında tahliye edildikten sonra duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle yeniden tutuklanan Ömer Ulusoy, ikinci kez tahliye edildi. Bu davada 9 yıl hapse mahkum edilen Ulusoy, yeniden tutuklandı.

        Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylar nedeniyle aldığı 5 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından az bulunarak bozulan Ömer Ulusoy'un yeniden yargılandığı Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada bugün karar duruşması yapıldı. Duruşmaya diğer suçtan tutuklu bulunan Ömer Ulusoy, sanıklar ve müştekilerin avukatları katıldı. Buna karşılık, tutuksuz yargılanan 13 sanık ise karar duruşmasına gelmedi.

        Mahkeme heyetinin sanıklara son sözlerini sorması üzerine Ulusoy, bir önceki duruşmada söylediklerini tekrarladı. Olayda kimseyi hedef almadığını ve kendisini korumak için havaya ateş ettiğini iddia eden Ulusoy, "Kullandığım silah oyuncak değildi. Hedef alıp ateş etseydim birilerine isabet ederdi. Silahtan dolayı mağdur olan bir insan varsa suçlamayı kabul ederim. Takdir mahkemenizindir" diye konuştu.

        Duruşmaya katılan diğer sanıklar da beraatlerini istedi.

        TOPLAM 7 YIL HAPİS

        Mahkeme heyeti, Ulusoy'u 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı ceza 9 yıl hapis cezasına indirildi. Sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiği belirtilerek, bu ceza yarı yarıya indirilerek 4 yıl 6 ay hapis cezasına çevrildi. Ulusoy'a, ayrıca 'ruhsatsız silah' taşımaktan önce 1 yıl 3 ay hapis ve 36 gün adli para cezası veren mahkeme heyeti, silahın eğitim öğretim kurumlarında taşınması nedeniyle cezasını iki kat artırarak 2 yıl 6 ay hapis cezası ve 72 gün adli para cezasına çarptırdı.

        DİĞER SANIKLAR SERBEST

        Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Ahmet Çuhadar, İsmail Ahmet Turgut, Mehmet Şahin, Savaş Yıldız ve Tahir Kara hakkında 'tehdit' suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. Yargılama sürecindeki olumlu tutum ve davranışları nedeniyle 6'da bir oranında indirim yapılan cezaları 1 yıl 8 ay hapis cezasına çevrildi. Heyet, sanıklardan Tahir Kara ve Mehmet Şahin'in adli sicil kayıtlarına göre kasıtlı bir suçtan mahkum edilmemiş olmaları, eylem nedeniyle somut ölçülebilir bir zararın ortaya çıkmaması nedeniyle hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sanıklardan İsmail Ahmet Turgut, Savaş Yıldız ve Ahmet Çuhadar'ın cezaları ise ertelendi.

        Diğer yandan Ömer Ulusoy ile çatışmaya girdikleri iddia edilen karşıt görüşteki diğer sanıklar Ahmet Bekmez, Ayvaz Ötekikıvılcım, Çağrı Biber, Ergün Akyol, Hasan Alpboğa, Hayrettin Yakıt, Mehmet Çelik ve Muzaffer Çelebi duruşmaya katılmadı. Bu sanıklar hakkındaki kamu malına zarar vermekten 1'er yıl hapis cezasının, önce yargılamadaki olumlu tutum ve davranışları nedeniyle indirim yapılarak 10 aya ardından da ertelenmesine karar verildi. Bu öğrencilerin avukatı Münip Ermiş, tahrik indirimi uygulandığı gerekçesiyle kararı temyiz edeceklerini söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ