Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nişantaşı'nda silahlı saldırı: 2 ölü, Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve Ferdi Topal öldürüldü (Serhat Alaattinoğlu / Habertürk)

        SERHAT ALAATTİNOĞLU / HABERTÜRK

        Suç örgütü lideri olarak bilinenSedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve yanındaki Ferdi Topal, Nişantaşı'nda Valikonağı Caddesi'nde yürürken kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen kalaşnikoflu saldırıda hayatını kaybetti.

        Saldırıda ağır yaralanan Evren Aydın ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.Topal ve Aydın'ın ise Vedat Şahin'e korumalık yaptığı öğrenildi.

        Şüphelilerin olay yerinden bir araçla kaçtığı iddia edildi. Caddeyi trafiğe kapatan polis ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

        EVLERİN CAMLARINA DA MERMİ İSABET ETTİ

        Öte yandan saldırı sonrası yapılan incelemede cadde üzerindeki üç binaya da çok sayıda merminin isabet ettiği dikkat çekti. Bazı evlerin camlarının kırıldığı görüldü.

        SEDAT ŞAHİN KİMDİR?

        Suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan yargılanırken, 2011 yılında tutuklulukta 5 yılı aştığı gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilen Sedat Şahin, 9 Ekim 2012’de bir kez daha gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Hakkında çete kurmak ve yönetmek iddiasıyla yeni bir dava açılan Sedat Şahin, tutuklu kaldığı süre gözönünde bulundurularak 2014'ün Nisan ayında bir kez daha tahliye edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ