Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nişantaşı’nda kanlı pusu: 2 ölü, 1 yaralı

        Müslim SARIYAR-Mustafa ŞEKEROĞLU-Nihat ULUDAĞ-Mesut TURAN / HT GAZETE

        İstanbul’da dün öğle saatlarinde Sarıyer’de gerçekleşen silahlı saldırının ardından, akşam 22.00 sıralarında da suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin, evinden çıkarak yanında korumaları olduğu öğrenilen Ferdi Topal ve Enver Aydın ile park halindeki aracına doğru yürürken, yanına yaklaşan bir otomobilden uzun namlulu otomatik silahlarla saldırıya uğradı.

        Saldırıda, Şahin ile korumaları Topal ve Aydın ağır yaralandı. Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Şahin ve Topal, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aydın’ın ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saldırının yaşandığı sokağı güvenlik şeridine alan polis, yolu araç trafiğine de kapattı.

        Olay yeri inceleme ekipleri, kurşun isabet eden binalarda ve olayın meydana geldiği kaldırımda inceleme yaparak delil topladı. MOBESE ve çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, 4 kişi oldukları belirtilen saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Polis, yıllar önce Saral ve Şahin grupları arasında yaşanan çatışmaların yeniden alevlenmesinden şüpheleniyor.

        SARAL VE ŞAHİN HESAPLAŞMASI

        Organize suç örgütlerinin en kanlı kavgası, Sedat Şahin ve Hüseyin Saral grubu arasında yaşandı. Yıllar önce İstanbul’da başlayan hesaplaşma, İtalya’ya kadar uzandı. İki grup arasında çıkan çatışmalarda 6 kişi öldü, 1 kişi felç oldu, 3 kişi yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne göre, Hüseyin Saral ve Sedat Şahin grupları arasındaki “hesaplaşma”- nın başlangıcı ilk çatışmanın yaşandığı 2004 yılına dayanıyor. İlk çatışma, 4 Ekim 2004’te Kadıköy’deki bir döviz bürosunda silahların patlamasıyla yaşandı. Olay, kayıtlara “Saral-Şahin hesaplaşması” olarak geçti. Hüseyin Saral’ın adamı Mert Altan Sarıyıldız ile Sedat Şahin’in yeğeni Zekeriya Kocaman, silahlı çatışmaya girdi. Sarıyıldız’ın açtığı ateş sonucu Kocaman felç oldu.

        Sedat Şahin, yaşanan bu olaydan Hüseyin Saral’ı sorumlu tuttu. İki mafya grubu arasında yapılan görüşmelerde Hüseyin Saral bu suçlamaları kabul etmedi. Ancak tetikçi Sarıyıldız ile birlikte İtalya’ya gitti. İtalya polisi ikiliyi tutukladı. Hüseyin Saral, tahliye olduktan sonra 31 Ocak 2005 günü Roma’da sokak ortasında iddiaya göre Sedat Şahin’in adamları tarafından öldürüldü. Ardından yaşanan olaylarda İstanbul Vatan Caddesi’nde bir galeri kana bulandı. Bir avukat, bürosunda vuruldu. Beşiktaş’taki bir nargile salonu kurşunlandı. Eski Beşiktaş Ülkü Ocağı Başkanı otomobilde öldürüldü. Bayrampaşa da 2 cinayete sahne oldu.

        İSTANBUL'UN 6 AYLIK KAN BİLANÇOSU

        İstanbul’da mayıs ayından bu yana yaşanan silahlı saldırılar:

        -15 Mayıs Eyüp: 1 ölü, 4 yaralı.

        -1 Haziran Sultangazi: 1 ölü, 3 yaralı.

        -26 Eylül Büyükçekmece: 1 ölü, 1 yaralı.

        -3 Kasım Şişli: 1 ölü.

        -5 Kasım: Onur Özbizerdik, hapisten çıktıktan 12 saat sonra bir eğlence merkezinde güvenlik görevlisini bacağından vurdu.

        -27 Kasım Kartal: 3 yaralı.

        -3 Aralık’ta Fatih: 1 kişi ölü, 3 yaralı.

        -6 Aralık Fatih: 4 kişi polise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

        -8 Aralık: Ergenekon davası zanlısı Fatih Derdiyok, silahlı çatışmada öldürüldü.

        -10 Aralık: Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Buhari, suikast sonucu öldürüldü.

        -19 Aralık Okmeydanı: 2 yaralı.

        -20 Aralık Nişantaşı: 1 ölü, 2 yaralı.

        CENAZE ÖZEL UÇAKLA GİDİYOR

        Vedat Şahin ve korumasının cenazeleri, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Polis eskortu eşliğinde Adli Tıp’tan çıkarılan cenazeler, Kozlu Mezarlığı Gasilhanesine götürüldü. Cenazelerin, bu akşam Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kaldırılacak özel uçakla Samsun’un Bafra ilçesine götürülerek, yarın toprağa verileceği öğrenildi.

        SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ GÜNDÜZ ORTAYA ÇIKTI

        Nişantaşı'nda dün akşam otomatik silahlarla bir apartmanın önünde gerçekleşen saldırının izleri gündüz ortaya çıktı. Vali Konağı Caddesi'nde üç apartmanda çok sayıda kurşun izi tespit edildi. Olayın şokunu üzerinden atamayan Nişantaşı sakinleri, çok endişelendiklerini dile getirdi.

        Olay dün akşam 21.30 sıralarında Vali Konağı Caddesi 157 numaralı apartmanın önünde gerçekleşti. İddialara göre suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile yakın adamı Ferdi Topal, caddede yürürken silahlı saldırıya uğramış kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişti. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının boyutu ise gündüz ortaya çıktı. 153, 157, 154 numaralı apartmanların giriş katında neredeyse kurşun isabet etmeyen cam kalmadı. Sadece camlar değil apartmanın önündeki duvarlara bile kurşun isabet ettiği gözlendi.

        Olayın görgü tanıkları ve olay yerine yakın ikamet eden vatandaşlar, dün akşam yaşanan dehşeti anlattı. Silah seslerini duyduğunu anlatan Victor Habib, "Dün akşam silah seslerini duyduk. Makineli tüfeklerle saldırdılar. Karanlıktı pek bir şey göremedik. Bir iki tane ceset vardı galiba. Sonra birisi 'Babacığım' diye bağırıyordu, alıp götürdüler. Doğalgaz borusu da vardı. Ona da denk gelebilirdi. Faciadan dönülmüş. Camlar delinmiş." ifadelerini kullandı. Yaşadığı apartmana kurşun isabet eden bir kadın ise, "Silah seslerini duydum. Gece onbirdi. Ben depodan bir şey düştüğünü zannettim. Sabah gördüm kurşun izlerini. Bu durum beni endişelendirdi." dedi.

        BAKAN'DAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, Levent'te katıldığı Kurye Eğitim Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün İstinye ve Nişantaşı'nda meydana gelen Vedat Şahin ile Ali Ekber Akgün'ün öldüğü saldırılar arasında bağlantı olup olmadığı yönünde soru üzerine konuşan Bakan Ala, "Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Soruşturma devam ediyor. Arkadaşlarımız meselenin üzerinde duruyor. Şuan da elimizde bir done yok. Kısa sürede mesele çözülebilir. İki olay arasında bağlantı vardır da diyemeyiz, yoktur da diyemeyiz. Soruşturma sonunda elde edilecek delillere göre değerlendirme yapabiliriz. Olay çok yeni. Meselenin üzerinde duruluyor. Kısa sürede açıklığa kavuşturulur. Bizim tecrübelerimiz onu gösteriyor"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ