Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İki vekil HABERTÜRK'e konuştu, hüseyin aygün ve Birgül Ayman Güler habertürke konuştu

        Düzgün KARADAŞ / ANKARA

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında önceki gün toplanan parti meclisinde, partisinin ‘Cemaat’le işbirliği’ yaptığını öne süren İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile partisinin kararlarının ‘Beykoz Konakları’nda’ alındığını söyleyen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, ‘kınama cezası’ talebiyle disipline sevk edildi. İki vekil konuyla ilgili HABERTÜRK’e şunları söyledi:

        ‘GAZETEDEN ÖĞRENDIM’

        Disiplin kararını televizyon ve gazetelerden öğrendiğini belirten Aygün, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği konusunda şunları kaydetti: “Şu ana kadar kararla ilgili etraflı bir şekilde düşünme fırsatım olmadı. O yüzden bu aşamada herhangi bir açıklama yapmayı düşünmüyorum. Ancak önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapabilirim.”

        ‘Açıklamamın arkasındayım’

        “YEREL seçimlerde CHP Cemaat ile işbirliği yaptı” sözlerinden dolayı disipline sevk edilen Birgül Ayman Güler de “Kastamonu’da yaptığım açıklamanın arkasındayım. Kaldı ki bu sözleri ben ilk kez söylemedim. Bu konuyla ilgili birçok haber ve köşe yazılarım çıktı. Parti yönetiminden, ‘Böyle bir şey yoktur’ şeklinde resmi bir açıklama gelmedi. Şimdi bu sözlerin parti suçu olarak değerlendirilmesini çok anlamlı bulmuyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ