Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa izmirde yaşlı çift sobadan zehirlendi

        Emrah YILMAZ / İZMİR

        Olay Eskiizmir semti 3880 sokak 51 numarada akşam saatlerinde meydana geldi. Gece saat 23.00 sıralarında işten anne ve babasıyla yaşadığı eve gelen 41 yaşındaki Ayhan Çetinkaya, çaldığı kapının açılmaması üzerine pencereye yöneldi. Perde boşluğundan annesini yatar vaziyette gören Ayhan, annesinin uyanmaması ve ağır karbonmonoksit kokusu duyması üzerine kırdığı pencere camından içeri girdi. Hemen kapı ve pencereleri açan Ayhan Çetinkaya durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Hasan ve Sabahat Çetinkaya çiftinin ilk belirlemelere göre karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiğini belirledi.

        BİR GÜN ÖNCE BORULARI TEMİZLEMİŞ

        Havanın rüzgarlı olmamasına rağmen bacanın tütmesi üzerine soba ve baca çevresinde inceleme yapan polis ekipleri bacanın neredeyse tamamen kapanmış olduğunu belirledi. Bacanın yeterli açıklığa sahip olmadığı için tütmüş olabileceği belirtilirken, eve geldiğinde anne ve babasının cesedi ile karşılaşan Ayhan Çetinkaya'nın bir gün önce soba borularını temizlediğini ve eve çok geç gelmesinden dolayı vaktinin kalmadığı için bacayı da olay günü temizlemeyi planladığını söylediği öğrenildi.

        SON BİR GAYRETLE SOBAYI KAPATMAYA ÇALIŞMIŞ

        Polis ve cumhuriyet savcısının evde yaptığı incelemelerde Sabahat Çetinkaya'nın elinin üzerinde kurum bulunması yaşlı kadının zehirlenme sonrasında son bir gayretle sobayı kapatmaya çalıştığının düşünülmesine neden oldu. Hasan Çetinkaya'nın ayağı kırık olduğu için yatalak olduğu öğrenilirken yaşlı çiftin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesetleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.

        Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ