Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu konuda yanıldık Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeniden Büyük Türkiye Sempozyumu'nda

        HABERTURK.COM

        Paralel yapıya yönelik eleştiri yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör ve darbe girişimleri eski Türkiye’yi diriltme çabasıdır. Saldırının nereden geleceğini tahmin edemezsiniz, ihanetin nerden geleceğini kestiremezsiniz, sırtınızdan kimin hançerleyeceğini göremezsiniz.

        Yiğit ne diyor, 'Karşımdan gelerek beni vursa gam yemeyeceğim ve ona diyeceğim ki erkekçe geldi beni öldürdü. Ama arkadan hançerleyerek vurduğu zaman işte o alçağı hazmedemiyorum' diyor.

        Siz dost zannedesiniz ama dost bildiğinizin idradesini, vatanını, milletini karanlık odaklara pazarladığını bilemeyebilirsiniz. Önemli olan her ihtimal karşısında sebat edebilmek. Açık konuşayım. Özeleştiri… Bizde yanıldık, yanıltıldık. Şuanda biraz da daha erken netice alabilecekken gecikmemizin sebebi bu olmuştur." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        “NE YAKIŞTIRIRSANIZ YAKIŞTIRIN”

        Son bir yıldır yaşananları gördünüz. Siz oyunu, tuzağı kumpası gördünüz. Şuanda beddua seansları düzenliyorlar. Yer değiştirdi artık Pensilvanya’da düzenliyorlar. Akla hayale gelmeyen sıfatlar yakıştırmaya çalışıyorlar. Ne yakıştırırsanız yakıştırın bilin ki sizin tuzağınızın üstünde Allah’ın tuzağı var. Yakın tarihimizdeki karanlık noktaları, tuzakları, sahtekarlıkları aydınlığa kavuşturmak için çalışacağız. 40 yılın tuzağını 1 yılda silip süpürmek mümkün değil. Bu işin üzerine gitmeye devam edeceğiz.

        “KULLANDIĞI MAŞASI BECERİKSİZ ÇIKINCA…”

        Uyanık olacağız. Paralel yapıyı maşa olarak kullanan üst akıl kullandığı maşası beceriksiz olunca başka yollar arıyor. Eski Türkiye’ye dönmek isteyenler yeni maşalar arayacaktır. İnlerine girilince, hesap sorulmaya başlanınca feryadı figan ortalığı gürültüye verdiler. En iyi yaptıkları iş. Gidiyor ağlama duvarlarında gözyaşı döküyorlar bunlarında bir ağlama duvarı var biliyorsunuz. İlkesizler, ahlaktan yoksunlar.

        “7 GAZETECİ VAR”

        Bir grup eli kalem tutan gazete ilanı vermişler. Gazeteciler tutuklanmış vs. Şuanda bizim cezaevlerimizde 7 tane mahkum gazeteci var. Bunların bir grubu terör örgütleri ile ilişkili, bir grubu öldürme suçu ile yakalanmıştır. Bu operasyonda içeri alınan gazeteci de legal görünüm altında illegal yapının şekillenmesine gayreti olanlardan. Onun dışında başka alınan da olacaktır, olabilir. Eli kalem tutanlar gazeteciler suç işlemez mi? Suç işliyorsa bunun bedelini ödemek zorundadır.

        “BİZ AVRUPA’NIN AZARLAMAYA KALKIŞACAĞI ÜLKE DEĞİLİZ”

        İngiltere’de 50 kadar gazeteci gözaltına alındığında bize yaptıkları gibi basın susturuluyor demediler. Almanya’ya dergiye baskı yapıldığında, gazeteciler sorgulandığında seslerini çıkaramadıklar. Kendileri yapınca susuyorlar.Türkiye’de gazetecilik faaliyetinin dışında iddia ile göz atına alınanlarını bizim aleyhimize kullanmaya çalışıyorlar. Önce kendi ellerine yüzlerine bulaşan gazeteci kanlarını temizlesinler. Önce özeleştiri yapsınlar. Biz Avrupa’nın günah keçisi değiliz. Biz Avrupa’nın keyfince eleştireceği, parmak sallayacağı, azarlamaya kalkışacağı ülke değiliz. Eski Türkiye yok. Artık yeniden büyük Türkiye var. Avrupa kendi içinde artan ırkçılığa, İslamofobiye çare bulsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ