Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da öldürülen Vedat Şahin ve Ferdi Topal toprağa verildi Vedat Şahin'in cenazesi için sıkı önlem Cenazeler 300 araçlık bir konvoyla Bafra'ya getirildi

        Kenan TAŞKIN / HABERTÜRK

        Sedat Şahin yurtdışında olması nedeniyle kardeşinin cenaze namazına katılamadı. Şahin'in dünürü olan Sedat Bucak'ın da katıldığı cenaze törenine Sedat Peker de çiçek gönderdi.

        ÖZEL UÇAKLA GETİRİLDİLER

        Önceki gün İstanbul Nişantaşı'nda sokakta yürürken uzun namlulu silahla kurşun yağmuruna tutularak hayatını kaybeden, yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin (48) ile koruması Ferdi Topal (33) İstanbul'da yapılan otopsinin ardından önceki akşam özel uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Bafra Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Vedat Şahin'in cenazesi sabah saatlerinde Çınar Sokak'ta bulunan baba evinin önüne getirildi.

        Cenazeye katılmak için özellikle İstanbul'dan çok sayıda kişinin özel otomobilleriyle gelmesi dikkat çekti. Gelen araçlar yüzünden ilçede trafik sıkışıklıkları yaşandı. Emniyet ekipleri de ilçede geniş güvenlik önlem aldı.

        3 BİNE YAKIN KİŞİ KATILDI

        Öğle saatlerine doğru baba evinin önünden alınan cenaze, omuzlarda yaklaşık 150 metre uzaklıktaki Mevlana Camisi'ne taşındı. Şahin ve Topal için cuma namazının ardından cenaze namazına büyük katılım oldu. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı namazda cami bahçesine sığmayan cemaat sokakta saf tuttu.

        Cenaze törenine yurtdışında olduğu öğrenilen Sedat Şahin ile kardeşi Nihat Şahin katılmazken, Sedat Şahin'in oğulları Şeymi ve Serkan ile Vedat Şahin'in oğlu Bahadır tabutun başında taziyeleri kabul ettiler. Cenazeye Sedat Peker, Sami Hoştan ve Nejat Ergin'in de çelenk gönderdi.

        Cenaze törenine ayrıca MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, Şahin ailesinin dünürü Bucak Aşireti'nden Fatih Bucak ile çok sayıda akrabası ve sevenleri katıldı.

        Cenaze namazının ardından Vedat Şahin'in cenazesi Alaçam ilçesi Gökceboğaz Mahallesi'ne götürülerek, Kargalı Mezarlığı'na defnedildi. Şahin'in koruması Ferdi Topal'ın cenazesi ise Bafra Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

        SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

        Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve koruması Ferdi Topal'ın cenazeleri için Samsun'un Bafra ilçesinde sıkı güvenlik önlemi alındı.

        Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı'na getirilen cenazeler, 300 araçlık bir konvoyla Bafra'ya getirildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ