Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği için tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. yapılan itiraz sonucu tahliye edildi

        Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisinin avukatlarının karara itirazı sonucu 2. Sulh Ceza Mahkemesi, çocuğun tahliyesine karar verdi.

        Sosyal medya aracılığıyla örgütlenen Halkçı Liseliler Grubu üyesi gençler, Kubilay'ın şehit edilişinin 84. yılı dolayısıyla 23 Aralık Salı günü Gedavet Parkı'nda basın açıklaması yapmıştı. Grup adına açıklama yapan Meram Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi M.E.A. (16), Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla, bir gün sonra polis tarafından okulunda gözaltına alınmıştı.

        Ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan M.E.A'nın, avukatlarının karara itirazı sonucu bugün 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verildi.

        Konya Adliyesi'nde bekleyen M.E.A'nın annesi Nazmiye G, kararı duyduğunda sevinç gözyaşları döktü. Kendisine destek için Adliyeye gelen CHP Konya Kadın Kolları üyelerine sarılan M.E.A'nın annesi, tahliye kararına ilişkin görüşleri sorulması üzerine; "Ne söyleyebilirim ki beklediğim oldu" dedi.

        Lise öğrencisi M.E.A'nın avukatı ve CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Barış İspir, "Tahliye kararı çıktı. Karar savcılığa ulaştı. Şu an infaz için, öğleden önce tahliyesi için uğraşıyoruz" dedi.

        KILIÇDAROĞLU:HATANIN DÜZELTİLMESİ GÜZEL BİR ŞEY

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da tutuklanan 16 yaşındaki liseli M.E.A. hakkında 'tutuksuz yargılanma' kararı çıkmasıyla ilgili, "16 yaşında ki bir çocuğun bir dakika bile hapiste kalması doğru bir olay değil. Hatanın gecikmiş olarak düzeltilmesi güzel bir şey" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ