Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 5 eski emniyet mensubu için 14 Aralık soruşturması kapsamında tutuklama istemi

        Serdar KULAKSIZ / HT GAZETE

        “Usulsüz dinleme” soruşturması kapsamında, daha önce tutuklanan 5 eski emniyet müdürü hakkında, 14 Aralık operasyonu kapsamında yürütülen soruşturmada da tutuklama istendi.

        Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse, eski İstanbul İstihbarat Şube müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi amirlerinden Kazım Aksoy, dün 14 Aralık operasyonuyla ilgili şüpheli olarak ifade verdi. İfadelerinin ardından şüpheliler, “gerçeğe aykırı evrak hazırlamak”, “terör örgütü üyeliği” ve “iftira” suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, UYAP arızası ve iş yoğunluğu nedeniyle şüphelilerin sorgusunun bugün saat 12.00’de başlamasına karar verdi. Şüpheliler tekrar tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

        Atayün’ün savcılık sorgusunda, Tahşiye operasyonunda tutuklanan Mehmet Nuri Turan’ın 17 Mart 2011’de cezaevindeyken yazdığı ve Fethullah Gülen’in talimatıyla kurulan kumpası anlattığı mektupla” ilgili soru üzerine mektuptan haberi olmadığını söylediği belirtildi. Atayün’e, Tahşiye soruşturmasının Gülen’in konuşması ve Tek Türkiye isimli dizide Tahşiye ve Rahle konularının işlenmesinden sonra başlamasının tesadüf olup olmadığının sorulduğu öğrenildi. Atayün’ün bu tarihlerde Ankara’da görevli olduğunu söyleyerek, “Yaptığım tüm işlemler cumhuriyet savcısının talimatıyla olmuştur. Polis teşkilatı haricinde hiçbir örgütle bağlantım yoktur. Bu suçlamayı kesinlikle reddediyorum” dediği öne sürüldü.

        GÜLEN’LE BAĞLANTILARI SORULDU

        Savcılar, Yılmazer’e ise istihbari çalışmalarda elde edilen bilgileri şüpheli Fethullah Gülen’e bildirip bildirmediğini sordu. Yılmazer’in bugüne kadar Gülen ile hiçbir görüşmesi olmadığını belirterek, “Görevim süresince elde etmiş olduğumuz istihbari bilgileri Gülen’e yahut yakınındaki kişilere bildirmem söz konusu değildir” dediği öğrenildi. Yılmazer’in, kimseden talimat almadığını aktararak, herhangi bir gayri yasal örgütlenmeye tabi olmadığını anlattığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ