Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İTÜ'den "tutanak" açıklaması

        İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla yemekhanesindeki çalışana yapılan yazılı uyarının kedilerin beslenmesine değil, mutfak hijyeni ve insan sağlığına ilişkin olduğu bildirildi.

        İTÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin Taşkışla yemekhanesinde çalışan İhsan Zavar hakkında "kedilere yemek verdiği" tespit edildiği için tutanak tutulduğunun iddia edildiği belirtilerek, tutanaktaki bilgi eksikliğinin yanlış anlaşılmalara neden olduğunun üzüntüyle görüldüğü aktarıldı.

        Mutfak personelinin, görev yaptığı kıyafet ile yemekhane dışında bulunmasının ve hayvan beslemesinin sağlık ve hijyen kurallarına aykırı olduğu ifade edilen açıklamada, "Aynı personel daha önce bu konuda sözlü olarak uyarılmış ve sakıncaları konusunda bilgilendirilmiştir. Fakat aynı davranışı tekrarlamış ve düzenli yapılan denetimler gereği hakkında tutanak tutulması zorunluluğu doğmuştur. Görevli gıda teknikeri tarafından yapılan yazılı uyarı kedilerin beslenmesine ilişkin değil, mutfak hijyeni ve insan sağlığına ilişkin olup, başka hiçbir gaye taşıması mümkün değildir" denildi.

        Açıklamada, kampüs doğasına ve canlılarına sahip çıkma konusunda her zaman örnek olan üniversitenin, hayvan sevgisi ve beslenmesini engelleyecek bir anlayışa sahip olmasının düşünülemeyeceği aktarıldı.

        Sadece kampüsteki hayvanlarla ilgilenmesi için bir veterinerin görevlendirildiği, kampüsteki köpek varlığının envanterinin çıkarılması ve sağlığının takibi için özel proje grubu kurulduğu belirtilen açıklamada, hayvan sevgisi ve korunmasına ilişkin duyarlılığı içselleştiren İTÜ'nün, eksik tutulan bir tutanak nedeniyle hak etmediği yorumlarla yargılanmasının üzüntü verici olduğu kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ