Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul hesaplaşma alanına döndü!

        Mustafa ŞEKEROĞLU / HT GAZETE

        İstanbul son dönemde art arda gelen silahlı saldırılar ile sarsıldı. Emniyet raporlarına göre faaliyet alanları “kumar, çek senet tahsilatı, otopark, uyuşturucu, ihalelere fesat karıştırma, silah ve sigara kaçakçılığı, orman ve Hazine arazisi işgali, okul servisleri, minibüs hatları, simit ve işporta tezgâhları, tefecilik, fidye, haraç, hal ve pazarlar ile otogarlar” olan suç örgütleri, kenti kana buladı. İşte polis kaydına geçen o kanlı saldırılardan birkaçı:

        -Nişantaşı’nda “Dlüx Nişantaşı” adlı kulübe iki lüks araçla giden saldırganlar silahlı oldukları gerekçesiyle içeriye alınmayınca kurşun yağdırdı. 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Sedat Peker’in eski adamları olduğu belirtilen 4 saldırgan yakalandı.

        -Eski Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan’ın Maçka’da ortağı olduğu mekânda kavga edip dışarı çıkarılan 5 kişi mekânı kurşun yağmuruna tuttu.

        -Siyah bereli bir kişi Şişli Belediye Başkanlığı’na Kalaşnikof’la ateş açtı. Saldırgan yakalandı.

        -Beşiktaşlı Gökhan Töre 8 ay önce Esentepe’deki bir gece kulübünde eğlenirken yan locadan ateş açıldı. Töre ve beraberindekiler seken kurşunlarla yaralandı. Saldırgan aranıyor.

        -Büyükçekmece’de 4 ay önce Devrim Öztunç ve yanında bulunan 19 yaşındaki Arzu Şerifi Zindaşti otomobilde kurşunlandı. Olayda kızını kaybeden Naci Şerifi Zindaşti Ergenekon’da gizli tanık olduğunu açıkladı.

        -Radyocu Ferdi Özmen, 3 ay önce İstinye’de otomobilinden zorla indirilip öldürüldü. Saldırgan aranıyor.

        -Pendik’te 6 ay önce Ercan Derecibaşı’nın Ankara plakalı otomobilinin önü siyah renkli bir otomobille kesildi. Plakası alınamayan otomobildeki iki kişi, Derecibaşı’yı kurşunlayarak öldürdü.

        -Ergenekon davasında, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof atmaktan yargılanan Fatih Derdiyok, arkadaşlarıyla tartışırken açılan ateş sonucu öldü.

        -Onur Özbizerdik, hapisten çıktıktan 12 saat sonra bir eğlence merkezinde güvenlik görevlisini bacağından vurdu.

        -Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Buhari, suikast sonucu öldürüldü.

        SARAL-ŞAHİN KAVGASI

        Organize suç örgütleri rant kavgası nedeniyle sık sık çatışıyor. Nişantaşı infazıyla gündeme gelen Şahinler ile Sarallar da bu kavgalı gruplardan.

        Polis fezlekeleri ile dava dosyalarına giren bilgilere göre iki grubun ihtilafı Anadolu yakası ve özellikle Kadıköy’deki rantın paylaşımı nedeniyle başladı. Çatışma 2004 yılından bu yana sürüyor. Bu süreçte her iki taraftan Hüseyin Saral, eski Beşiktaş Ülkü Ocağı Başkanı Cüneyt Koçak, Adnan Acar, Muzaffer Dağdeviren, Avukat Atalay Cebesoy, Harun Eryılmaz ve Savaş Ersin öldürüldü. Hesaplaşmada kurşunların son hedefi Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve korumaları oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ