Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cizre'de olaylı gün: 3 kişi öldü Cizre'de mahalle savaşı Cizre'de YDGH-Hüda-Par çatışması Cizre karıştı

        Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde çıkan olaylarda ölenlerin sayısının 3'e çıktığını bildirdi.

        Valilikten yapılan açıklamada, ilçede meydana gelen olaylar nedeniyle Cizre Devlet Hastanesine yaralı olarak getirilen Barış Dalmış'ın yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "Ayrıca yoğun bakımda bulunan bir yaralının kimliği tespit edilememiştir" denildi.

        Cizre'nin Nur Mahallesi'nde silah seslerinin gelmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edilmiş, çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz yaşamını yitirmiş, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga yaralanmıştı.

        Nur Mahallesi'nde iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yaşanan gerginlik silahlı kavgaya dönüştü. Ara sokaklarda grupların birbirlerine silahla ateş açtığı öğrenildi.

        Terör örgütü YDG-H üyeleri, kazdıkları hendeklerle güvenlik güçlerinin mahalleye geçişini engellemeye çalıştı. Olayların yaşandığı bölgeye, güvenlik güçleri zırhlı araçlarla sevk edildi.

        BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

        Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya temasları sırasında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefon görüşmesi yaparak, Şırnak'ın Cizre ilçesinde olaylara ilişkin bilgi aldı. Davutoğlu'na bölgedeki gelişmelere ilişkin düzenli bilgi sunulduğu öğrenildi.

        Başbakan Davutoğlu'nun programında yer alan Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretleri ise iptal edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ