Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Nereye gitsek ne yesek?, Ünlü Mekanlar, İstanbulda Yemek Yiyelecek Yerler
        1

        Aslıhan KARAGÖZ / HT MAGAZİN

        Beyoğlu’nun ünlü gece kulübü Roxy’nin hemen yanında, şehrin en eski mekânlarından olan ‘Yan Gastrobar’ yeni bir trend başlatıyor. Yetenekli ve deneyimli şeflerin imzasıyla gurme mutfaklardan lezzetleri damak zevkinize sunuyor... Açıldığı günden beri kendi müdavimlerini oluşturan ‘Yan Gastrobar’ her ay iki ünlü şefi mutfağına konuk ettiği konsept gecelerinde, eşsiz tatları misafirleriyle buluşturuyor. Yemekleriyle New York Times’a konu olan şef Jale Balcı ile başlayan buluşmalar, 9-10 Ocak’ta Murat Bozok ile devam edecek.

        2

        Yemek kitabı yazarı ve mönü tasarımcısı olan Jale Balcı, beslenme uzmanlığı, aşçılık ve sofra düzenleme konularında, yurtiçi ve yurtdışındaki deneyimli isimlerden ve okullardan uzun süreli eğitimler almış. Kitapları Türkiye’nin en çok satan yazarları arasında yer almaktadır. Şu an hem sahibi, hem de şefi olduğu Farina Restoran’da kendi hazırladığı konseptte lezzetler sunuyor. Murat Bozok, aşçılık yapma kararının ardından ABD’de üniversiteye kaydoldu. Okurken restoranlarda çalışmaya başlayan Bozok, ilk ciddi aşçılık tecrübesini Hyatt ve Ritz Carlton’un Boston ve New York şubelerinde çalışarak kazandı. Aldığı eğitimler sırasında ‘Michelin’ kavramıyla tanışan Bozok, Michelin yıldızlı restoranlarda çalışabilmek için Avrupa’nın yolunu tuttu. 2009 yılında Türkiye’ye geri dönen Bozok, kendi restoranını açtı ve sayısız ödül aldı. 2014 yılında ‘Murat Bozok’s Kitchen’ı kurdu. Şu anda Bozok’s Kitchen’ı dünya çapında başarılı bir okul yapmak için çalışmaktadır.

        3

        Yeni yıla ‘Münhasır’ tatlar

        Beyoğlu'nun her yanı tarih kokan eşsiz silueti, kültürel dokusu ve nostaljik tramvay sesleri eşliğinde Halep Pasajı’nda misafirlerini ağırlayan Cafe Krepen, iki ay önce misafirlerini yeni konsepti, yeni mutfağı ve yeni adıyla ağırlamaya başladı. Türk mutfağının en seçkin et&kebap mönülerini sunan Münhasır Et&Kebap daha şimdiden adından sıkça söz ettirmeye başladı. Kısa zaman içerisinde elde ettiği bu başarıda, birlikte yola çıktığı Şef Selman Altunkaynak’ın katkısı çok büyük. Yeni yıl programında da bu tatları fasıl eşliğinde sunuyor. Bu lezzetlere tanıklık etmek isterseniz yerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz.

        4

        İstanbul’un ilk butik krepçisi

        Krep, diğer bir adıyla akıtma. Yumurta, süt ve unla hazırladığımız hamuru tavada kızartarak elde ettiğimiz tatlı veya tuzlu yiyecek. Yurtdışındaki ara sokak kafe kültüründen esinlenilerek Bağdat Caddesi’nde açılan The Crepe Escape, Leyla Özbayram tarafından “Neden Türkiye’de Avrupa’daki gibi krepçiler yok?” sorusu üzerine açılıyor. 12 çeşit tuzlu 12 çeşit tatlı krep yorumlanmış. Mekânda, glutensiz beslenenler için fit krepler; klasik ve Amerikan kahvaltı çeşitlerini sevenler de unutulmamış.

        5

        FRANSIZ LEZZETLERI kahvaltıda buluşuyor


        Fransız mutfağının, İstanbul’daki örneklerinden olan Brasserie Cognac geçtiğimiz ay Akmerkez’de açıldı. Yemek mönüsündeki iddiasını, kahvaltı ve brunch’a da taşıdı. Modern ve sofistike ambiyansıyla dikkat çeken mekânda, hem geleneksel hem yenilikçi Türk ve Fransız lezzetleri bir arada sunuluyor. Brasserie Cognac kahvaltı mönüsünü, pazar hariç her gün 08.00-11.00, brunch mönüsünü ise pazar günleri 10.00-15.00 saatleri arasında alabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ