Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eşini ve kızını öldürem babaya müebbet hapis Hakan Şimşek 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi

        Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK

        Yüreğir ilçesine bağlı Kışla Mahallesi'ndeki DSİ TOKİ konutlarındaki evinde 22 Nisan'da eşi ve kızını öldürdükten 2 gün sonra yakalanıp tutuklanan Hakan Şimşek, Adana 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Son savunmasında, borçlarından dolayı bunalımda olduğunu ve eşiyle tartıştıklarını söyleyen Şimşek, "Olay gecesi uyku tutmadı. Balkonda sigara ve içki içtim. Banyoya gittim. Havlulukta silahı görünce bir anlık kararla önce uyumakta olan eşimi öldürdüm. Silah sesine kızım uyanmadı. Daha sonra uyuyan kızımı öldürdüm. Evden ne kadar süre sonra çıktığımı bilmiyorum. Üzerimde silah yakalanana kadar dolaştım. Niçin böyle yaptığımı bilmiyorum. Bu benim en büyük pişmanlığımdır. Şu an kendimden de vazgeçmiş durumdayım. Bu olaydan sonra benim için her şey bitmiştir. Pişmanım ve vicdan azabım bana yeter"dedi.

        'KARDEŞİMİZLE BİZİ DE ÖLDÜRDÜ'

        Kocası tarafından öldürülen Nazan Şimşek'in ablası Hülya Ünlükapan da, kız kardeşinin peyzaj mimarı olduğunu ancak eşi tarafından çalıştırılmadığını belirterek, "Neden öldürdüğünü bilmiyoruz. Öldürdükten sonra bavul hazırlamış, kardeşimin yüzüklerini almış birlikte yaşadığı kadına götürmüş. Cinnet geçiren insan bunları yapamaz. Olayı tasarladı" diyerek sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi.

        'ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİN YÜZÜKLERİNİ HEDİYE ETTİ'

        Hakan Şimşek'in yasak aşk yaşadığı S.D. ise kandırıldığını söyledi. S.D., "2009 yılında boşandığını söylemişti. Hamile kaldım. 28 Mart'ta erkek çocuğu doğurdum. Evlilik için işlemlere bile başlamıştık. Gayet akıllı ve zeki. Hepimizi idare etti. Olay tarihinde elinde bir valizle geldi. Gayet soğukkanlıydı. Hatta bana annesine ait olduğunu söylediği 2 yüzük takmak istedi. O yüzüklerin öldürdüğü eşine ait olduğunu düşünüyorum. Hayatımı kararttı" diyerek şikayetçi oldu.

        2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETE MAHKUM EDİLDİ

        Mahkeme heyeti, Şimşek'i 'Eşini ve kızını öldürmek' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Sanığa iyi hal indirimi yapmayan mahkeme heyeti, sanığa ayrıca ruhsatsız silah taşımak suçundan da 2 yıl hapis cezası verdi. Karar sonrası öldürülen Nazan Şimşek'in yakınları, "Adalet yerini buldu. İnşallah hapiste çürürsün" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ