Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Parayı dolandırıcılara kendi eliyle verdi, adanada dolandırıcılık yapan kişiler yakalandı

        Edinilen bilgiye göre, farklı tarihlerde rastgele bir numara çeviren dolandırıcılar, Antalya'da yaşayan Ali Günay (61), Samsun'da yaşayan İsmail Pak (51), Muzaffer Özcan (62) ve Adana'da yaşayan Mehmet Ali Alat'a (32) ulaştı. Telefonunu açan kişilere kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcı, "Siz PKK'ya yardım ediyor gözüküyorsunuz. Biz sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Vereceğimiz hesaba para yatırmanız lazım ki suçluları yakalayalım. Operasyon gizli yürütülüyor. Kimseye söylemeyin. Suçluları yakalayınca paranızı tekrar size vereceğiz" dedi.

        PARAYI VE ALTINI ELDEN VERDİ

        Telefon dolandırıcılarına inanan Günay, Pak ve Özcan biriktirdikleri paraları PTT şubesinden verilen hesaba yatırdı. Mehmet Ali Alat ise bir petrolde buluştuğu dolandırıcılara elden altın ve para verdi. 7 bin 800 lira yatıran Günay, 8 bin 500 lira yatıran Pak, 8 bin lira yatıran Özcan ve elden toplam 21 bin 595 lira veren Alat, bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, paraların Adana'dan çekildiğini belirledi. İlk olarak petrol istasyonun kameralarını inceleyen ekipler, yaptıkları araştırma sonucu parayı elden alanın Gülcan Köse (28) olduğunu tespit etti. Eşine "fabrikada çalışıyorum" diyerek barda çalıştığı belirlenen Köse'nin de aldığı paraları Mustafa İmer (39) ve İsmail Bozaslan'a (24) verdiğini, bu şahısların da parayı Hacı Bozaslan (37) ile paylaştığını tespit eden Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Şüphelileri düzenlenen operasyon ile gözaltına alan ekipler, emniyetteki işlemlerinin ardından dolandırıcıları adliyeye sevk etti.

        Şüphelilerden Mustafa İmer'in adliyeye götürülürken, "Dolandırılan insanlar kendilerini dolandırıyor. Bize iftira atarak bizi buralara getiriyorlar" demesi dikkat çekti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ