Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Düştüğü dereden 45 dakika sonra çıkarılan çocuk hastanede hayatını kaybetti

        112 ekiplerinin nabzının attığı ve hayati fonksiyonlarının çalıştığını söylemesi üzerine kalp masajı yapılarak hastaneye kaldırılan çocuk hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

        Olay Sapanca Gölü'nden su tahliyesinin yapıldığı Adapazarı şehir merkezinden geçen Çark Deresi'nin Mithatpaşa Mahallesi mevkiinde bugün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. 14 yaşındaki Olcay Can Alıcı, arkadaşlarıyla birlikte dere kenarında oturdukları sırada iddialara göre bir anda dengesini kaybederek dereye düştü.

        Yaklaşık 1.5 metre derinliğindeki dere suyuna gömülen çocuğun arkadaşlarından biri kurtarmak için dereye atladı. Ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine polise ve 112’ye haber verdiler. Kısa süre içinde olay yerinde çok sayıda arama kurtarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

        Ekipler dere içerisine zodyak botlarla girerek arama ekipmanlarıyla suda kaybolan 14 yaşındaki çocuğu ararken küçük çocuğun arkadaşları arama çalışmaları sırasında olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

        Olcay Can Alıcı, dalgıçların ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 45 dakika süren arama çalışması sonucu düştüğü yerden yaklaşık 500 metre ileride derenin ortasında dibe batmış halde bulundu. Hemen ambulansa alınan çocuk dereden çıkartılılıp 112 ekipleri tarafından yapılan muayenede nabız alınması üzerine 112 ekiplere, uzun bir süre kalp masajıyla hayata döndürülmeye çalışıldı.

        Küçük çocuk bir 112 görevlisinin kalp masajı yapmasıyla Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan 14 yaşındaki çocuğun yarım saat hayatını kaybettiği öğrenildi.

        Derede boğularak ölen Olcay’ın Ben Serdivan'a doğru gidiyordum. O da suya düşmüş ben arkasından daldım ama yetişemedim dedi

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ