Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Liseli Ant Sekban'dan 3 gündür haber alınamıyor

        İstanbul Çekmeköy'de geçtiğimiz cuma günü evlerinin sokağında okul servisinden indikten sonra kaybolan lise öğrencisi 16 yaşındaki Ant Sekban'dan 3 gündür haber alınamıyor.

        Servise binmeden en son annesiyle konuştuğu öğrenilen Ant Sekban'ın ailesi, fidye amacıyla kaçırılmış olabileceği ihtimalini değerlendirerek kendi imkanlarıyla yaptıkları aramalardan sonuç alamayınca jandarma ve AKUT ekiplerinden yardım istendi.

        El ilanları ile sokaklarda, AKUT tarafından da ormanlık alanda yürütülen arama çalışmalarında Ant Sekban'ın izine rastlanmadı. Karadeniz bölgesininin tanınmış ailelerinden olan Sekban ailesi, şimdi çocuklarından gelecek iyi haberi bekliyor.

        Alınan bilgiye göre, Tunç Çapa Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ant Sekban, cuma günü okuldan çıktıktan sonra bindiği servisten saat 16.00-17.00 saatleri arasında Alemdağ Reşadiye Köyü'nde evinin sokağında indi. Servise binmeden en son annesiyle konuştuğu öğrenilen Ant, eve gelmeyince aile bir süre bekledi. Kendisinden haber alınamayınca önce servis sürücüsü, ardından okul yöneticileri ve samimi olduğu arkadaşları arandı. Kamera görüntülerinde servisten inişi görüntülenen Ant'ın, o sırada yoldan geçen bir başka aracın geçişi sonrasında kameralardan kaybolması üzerine kayıtlarda görünen araç üzerine yoğunlaşıldı. Fakat kamera görüntülerinin düşük çözünürlükte olması nedeniyle aracın plakasının görünmüyor olması, bu izin peşinden gitmeyi güçleştiriyor.

        FİDYE İHTİMALİ ÜZERİNE ÖNCE DUYURMADILAR

        Varlıklı bir aile olan Sekban ailesinin, çocuklarının fidye amaçlı kaçırılmış olabileceği ihtimalini de değerlendirerek olayı kendi çevresinde fazla yaymadan arama çalışmaları yaptıkları, bu süre zarfında da telefon bekledikleri, çocuklarına zarar verilebileceği için bu şekilde davrandıkları öğrenildi. Kendi imkanlarıyla yapılan aramalardan sonuç alamayan Sekban ailesi, jandarma ve AKUT ekiplerinden yardım istedi. Aile ve yakınları el ilanları ile sokak sokak Ant'ı ararken, jandarma ve AKUT ekipleri cuma gecesinden bu yana ormanlık alanda yürüttükleri çalışmalardan bir sonuç alamadı.

        ORGAN MAFYASI ŞÜPHESİ

        Çocuklarından bir haber alamayan ve 3 gündür gözyaşları dinmeyen Anne Gamze ve baba Atilla Sekban yaptıkları araştırmada, çocuklarının organ mafyası tarafından kaçırılmış olma ihtimali üzerinde duruyor. Sekban ailesi şimdi çocuklarından gelecek sevindirici haberi bekliyor.

        CHP'Lİ CANKURTARAN: "ARAMA ÇALIŞMALARI SONUÇ VERMEDİ"

        Öte yandan, CHP Parti Meclis Üyesi ve Çocuk Hakları Platformu Kurucu Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran da, twitter hesabından, "Cuma akşamından beri kayıp olan çocuğumuz Ant'ın ailesi ile görüştüm. AKUT'un ve jandarmanın arama çalışmalarının sonuç vermediğini söyleyen ailenin tedirginliği had safhada. Yanlarında olduğumuzu ve yarın arama çalışmalarına CHP ve Çocuk Hakları Koruma Platformu olarak katılacağımızı belirttim" diye yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ