Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okullara kar tatili, bu illerde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi, Hangi okullar tatil edildi, Tatil edilen okullar

        Yurt genelinde yoğun kar yağışı etkisini sürdüyor, birçok ilde süren kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

        İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER...

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiği bildirildi.

        Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, dün geceden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi dolayısıyla okulların il genelinde tatil edildiğini kaydetti. İşler, araya giren 2 günlük yılbaşı tatili de eklenince eğitim ve öğretime 5 Ocak Pazartesi gününe kadar ara verildiğini ifade etti.

        KÜTAHYA

        Kütahya'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edildi.Kütahya'da yoğun kar yağışı nedeniyle Kütahya Valiliği yarın okulların tatil edildiğini bildirdi. Kütahya Valiliği'nden yapılan açıklamada engelli personellerin de bir günlük idari izinli sayildigi açıklama şöyle: "Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2014 tarihinde ilimizdeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca özürlülerle ilgili 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında Kütahya ilinde görev yapan tüm özürlü çalışanlarımız da izinli sayılacaktır."

        İL İL HAVA DURUMUNU HABERTURK.COM'DAN ÖĞRENİN

        SAKARYA

        Sakarya'da akşam saatlerinde etkisini daha da attıran kar yağışı sonrası Vali Hüseyin Avni Coş, kendine ait twitter hesabından okulların tatil edildiğini duyurdu.

        Yurt genelinde etkisini göstermesi beklenilen kar yağışı, Sakarya'da da etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son birkaç gündür uyarısını yaptığı kar yağışı akşam saatlerinden itibaren etkisini daha da arttırdı. Sakarya Üniversitesi yolu başta olmak üzere birçok köy yolu da kardan kapanırken, belediye ekipleri buzlanma ve yol kapanmasına karşın çalışmalara devam ediyor.

        Valilikte meteorolojik durumu değerlendiren Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kararı kendisine ait twitter hesabından okulların tatil olduğunu açıkladı. Vali Coş, "Olumsuz hava şartları sebebiyle il genelinde 31 Aralık 2014 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiştir. Öğrencilerimizin yılbaşı tatiliyle birleşen bu tatili iyi değerlendirmelerini diliyoruz. Huzur içinde nice yıllara. Ayrıca kamu kurumlarındaki hamile ve engelliler de 31 Aralık 2014 günü idari izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

        ÇANAKKALE

        Etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Yarın da okulların kapalı olacağı Çanakkale'de, perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle tatil ilan edilmesiyle eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

        ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

        Çanakkale'de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Onsekiz Mart Üniversitesi'nde eğitime 1 gün ara verildi.ÇanakkaleOnsekiz Mart Üniversitesi'nden yapılan duyuruda, "Hava muhalefetinden dolayı, 30.12.2014 tarih ve 42 toplantı sayılıÇanakkaleOnsekiz Mart Üniversitesi Yönetim Kurulu kararıyla, öğretime 31.12.2014 Çarşamba günü bir günlüğüne ara verilmiştir" denildi.

        ESKİŞEHİR

        Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'deki ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ile yarıntatiledildiği belirtildi.

        BURSA

        Bursa'nın dağ ilçelerinden Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerinde okullar bu gün ve yarıntatiledildi. İlçe kaymakamlıklarının aldığı karar gereği okullar bu gün öğleden sonra ve yarın olmak üzeretatiledildi.

        BALIKESİR

        Balıkesir'de akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle merkez ve 20 ilçede okullar yarın tatil edildi.

        Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada yoğun kar yağışından kaynaklanan olumsuz hava şartları nedeniyle okulların tatil edildiği belirtildi.Valililikten yapılan açıklama şöyle: "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, ilimiz merkez ve tüm ilçelerinde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları 31 Aralık 2014 Çarşamba günü 1 gün süreyle valiliğimiz tarafından tatil edilmiştir."

        KASTAMONU

        Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullartatiledildi. Perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle resmitatililan edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

        KARABÜK

        Karabük'ün Eflani ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle bütün okullar tatil edildi. Önümüzdeki günlerde de okulların tatil edilip edilmeyeceğinin yağan karın durumuna göre belirleneceği bildirildi.dremit ilçesinde okullar bölgede etkili olan kar yağışı sebebiyle tatil edildi.Edremit Belediyesi tarafından yapılan anonsla, bölgede etkili olan kar yağışı sebebiyle ilk ve orta öğretim kurumlarının 31 Aralık 2014 tarihinde bir gün tatil edildiği duyuruldu.Öte yandan Edremit ile Çanakkale'nin Yenice, Çan kara yolu akşam saatlerinde hızlanan kar yağışı sebebiye trafiğe kapandı. Yetkililer, şehirler arası yola çıkacak vatandaşların araçlarında mutlaka zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

        DÜZCE

        Düzce Valiliği'nde yapılan koordinasyon toplantısı ile yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 31 Aralık Çarşamba günü bir gün süre iletatiledildi. Hava koşulları ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre il genelinde tüm okullartatiledildi. Ayrıca hamile ve özürlü memurlar bir gün süre ile idari izinli sayıldı.

        EDİRNE

        Edirne'nin Keşan İlçesi'nde, etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın okullar bir günlüğüne tatil edildi. Keşan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Keşan genelinde olumsuz hava koşulları nedeni ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullar 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tatil edilmiştir" denildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ