Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadın başkanın aracı didik didik arandı

        DTP’li Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil’in makam aracının Jandarma tarafından durdurulduğu ve kimlik kontrolü yapıldığı öğrenildi. Jandarma'nın “Şüpheli araç” olarak durdurduğu makam aracında bulunan Belediye Başkanı Abdil’in, kendisini tanıtmasına rağmen kimlik kontrolüne devam ettiği öğrenildi.

        DTP’li Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil’in içinde bulunduğu makam aracının “şüpheli araç” gerekçesiyle jandarma tarafından durdurulduğu ve kimlik kontrolüne tabi tutulduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre, Belediye Başkanı Abdil, Tunceli İl Genel Meclis üyesi Özgür Söylemez ve Özel Kalem Müdürü Gürgan Zengin belediye başkanlığına ait makam aracı ile Kızıltepe Festivaline katılmak üzere dün Tunceli’den yola çıktılar. Saat 12.30 sıralarında Tunceli-Elazığ İl Sınırında bulunan Elmalı Jandarma karakolunda grevli Jandarmalar tarafından durdurulan Abdil ve beraberindekilerin, kimliklerine bakılmak istendi. Resmi plakası ve forsu bulunan makam aracının durdurulması üzerine, Belediye Başkanı Abdil’in kendisini ve araçtakileri tanıttığı, ancak Jandarmaların kimlik kontrolü yapılmasında ısrarcı davrandıkları bildirildi.

        Yaklaşık yarım saat süren tartışmanın ardından araçta bulunan Tunceli İl Genel Meclis üyesi Özgür Söylemez, Belediye Özel Kalem Müdürü Gürgan Zengin ile araç şoförü Zeki Gönen’in kimliklerini kayıt altına alan Jandarmanın aracın geçişine izin verdiği öğrenildi.

        DTP’li Belediye başkanın yaklaşık bir ay öncede yine aynı karakol tarafından aracı durdurularak, kimlik kontrolü yapıldığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ