Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli'den yeni yıl mesajı Bahçeli yeni yıl mesajı yayınladı Bahçeli'den yeni yıl mesajında 'Atatürk' tepkisi

        Bahçeli, "Ne acıdır ki, kaçak ve karanlık sarayda Atatürk resmini asmadan toplanan MGK’nın gerçek ve hakiki gündemi sanaldır, millet ve devlet menfaatiyle asla bağdaşmamaktadır" dedi.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yeni yılda ve daha nice yıllarda büyük milletimizin gücüne inanarak, ümidimizi canlı tutarak, karamsarlığa kapılmadan, yorulmadan, kardeşlik hukukuna sadık kalarak medeniyetimizi hak ettiği mevkilere çıkaracağımızdan kimse kuşku duymamalıdır" ifadesini kullandı.

        Bahçeli, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, zorluklarla geçen bir yılın geride bırakıldığını, 2014'ün tarihte eşine ve benzerine az rastlanır olayların yaşandığı bir yıl olarak akıllarda kaldığını belirtti.

        Yeni yıla az bir süre kala geçmiş gün ve ayların etraflıca muhasebesini yapmanın, geleceğe dönük umutları yeni baştan güncellemenin en akılcı yol olduğunu ifade eden Bahçeli, 2014 yılında adaletin sustuğunu, hukukun yerlerde süründüğünü, insaf ve vicdanın rafa kalktığını savundu.

        İşbirliği kanallarının tıkandığını, uzlaşma ve diyalog yollarının kapandığını öne süren Bahçeli, "Ahlaki ilkeler, demokratik teamüller, milli ve manevi değerler 17-25 Aralık failleri, rüşvet ve yolsuzluk zanlıları tarafından ötelenmiş, ölümcül operasyonlara tabi tutulmuştur" ifadesini kullandı.

        AK Parti hükümetinin, milletle gönül ve mensubiyet bağını tamamıyla kopardığını iddia eden Bahçeli, milli iradenin, haksızlığın, hukuksuzluğun, ilkesizliğin ve usulsüzlüğün kılıfı, saklandığı kisvesi haline getirildiğini ileri sürdü.

        Bahçeli, "2014'te AK Parti'nin kirli çamaşırları, karanlık ilişkileri, kapalı devre sürdürdüğü irtibatları birer birer açığa ve ortaya çıkmıştır. Yolsuzluk batağına saplanan, yozlaşma çukuruna düşen Hükümet, doğruları çarpıtmak, adalet mekanizmasını çürütmek için inkar ve yalan yoluna başvurmuştur" iddiasında bulundu.

        "ESASEN DARBE HUKUK İNSANLARINA YAPILMIŞTIR"

        Hukuki süreçlere "darbe yapılıyor" denilerek kara çalındığını öne süren Bahçeli, "Esasen darbe hukuk insanlarına yapılmıştır" ifadesini kullandı.

        Bahçeli, gerçek darbenin, emniyet güçlerini, milli beka ve demokrasiyi hedeflediğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

        "Millet evlatları bir yanda yırtık ayakkabı giyip sefalet ve mağduriyet yaşarken, diğer yanda saraylar yaptırıp içine doluşanlar haksızlığın sembolü, vicdansızlığın numunesi olmuşlardır. Başta Soma ve Ermenek olmak üzere bir dilim ekmek uğruna yerin metrelerce altında hayatını kaybeden kardeşlerimizin acısını yüreğinde duymayan, yasını kalben tutmayan kim varsa; kolay yoldan kazanmanın, çalarak servet elde etmenin peşine takılmıştır."

        Çalışmadan zenginleşmeyi, tasarruf etmeden kalkınmayı, yatırım yapmadan büyümeyi, sürekli borçlanarak refah içinde yaşamayı, dahası yolsuzluklara alışmayı kurumsallaştıran bir siyaset anlayışının bedelini gelecek nesillerin ağır bir biçimde ödeyeceğini ifade eden Bahçeli, "Bu yakın tehlikenin önlenmesi, Türkiye'nin adalet rayına tekrar oturması 2015 yılında mutlaka sağlanmalı, rüşvet ve yolsuzluk çamuruna bulaşanlar adil ve bağımsız yargı önünde kesinlikle hesap vermelidir" görüşüne yer verdi.

        "MİLLİ GÜVENLİK AŞIRI TEHLİKELERLE KARŞI KARŞIYA"

        Bahçeli, Çözüm Süreci'ni de eleştirerek, Türkiye'nin, çok ciddi risk ve tehditlerle boğuştuğunu, milli güvenliğin aşırı tehlikelerle karşı karşıya olduğunu belirtti.

        Cizre'de çıkan olayların, PKK ile Hüda-Par arasındaki kanlı çatışmanın ülkenin ne hallere düşürüldüğünün, egemenlik haklarının nasıl çiğnendiğinin çok açık delili olduğunu savunan Bahçeli, AK Parti hükümetinin vatan topraklarındaki terörist hesaplaşmasını sadece izlediğini, uzaktan seyrettiğini öne sürdü.

        Türkiye ateşe verilirken, hükümetin kısır gündemlerin, sonu olmayan hezeyanların, vahim nitelikli akıl tutulmalarının girdabına düştüğünü iddia eden Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

        "Cizre'deki hain ve kanlı kamplaşmayı karanlık ellerin provokasyonu veya paralel yapılanmanın tezgahı olarak tevil ve izah edenler, aslında Türkiye'ye en büyük hüsranı yaşatan aciz ve teslimiyetçi zihniyettir. Ne acıdır ki kaçak ve karanlık sarayda Atatürk resmini asmadan toplanan MGK'nın gerçek ve hakiki gündemi sanaldır, millet ve devlet menfaatiyle asla bağdaşmamaktadır.

        Beklentimiz ve dileğimiz; 2015 yılında geçmişteki yanlış politikaların ve hatalı uygulamaların bir daha tekrarlanmaması, Türk milletinin tavizkar ve terör sevdalısı iktidardan kurtulmasıdır. Çözülme ve çöküşe neden olan sorunlardan arınabilmenin tek çaresi şüphesiz milletimizin azim ve kararındaki sarsılmaz isabete bağlı olacaktır."

        "MEDENİYETİMİZİ HAK ETTİĞİ MEVKİLERE ÇIKARACAĞIZ"

        Türk milletinin mazisinde göstermiş olduğu asil mücadelesinin bir benzerini 2015'de de ortaya koyacağına ve bunu onurlu tercihiyle tekrarlayacağına yürekten inandığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

        "Yeni yılda ve daha nice yıllarda büyük milletimizin gücüne inanarak, ümidimizi canlı tutarak, karamsarlığa kapılmadan, yorulmadan, kardeşlik hukukuna sadık kalarak medeniyetimizi hak ettiği mevkilere çıkaracağımızdan kimse kuşku duymamalıdır. Yeni ümitler ve yeni beklentilerle girilen yeni yılda öncelikle temennim ülkemiz ve tüm dünyada huzurun, sevginin ve hoşgörünün egemen olmasıdır.

        Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimin, Türk-İslam aleminin yeni yılını tebrik ediyor, Cenab-ı Allah'tan huzur ve esenlik içinde geçecek bir sene diliyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ