Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP yeni yılda 30'a çıkacak

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE

        HDP yeni yılda Meclis’teki sandalye sayısını artıracak. Leyla Zana, Aysel Tuğluk, Kemal Aktaş’ın 5 yıllık siyaset yasağı dün kalktı. Bu isimler, HDP’ye katıldı. Siyaset yasağı kalkan bir diğer isim Ahmet Türk ise Mardin Belediyesi Eş Başkanı olarak görevine devam ediyor. Söz konusu vekiller, 6 Ocak’ta yapılacak ilk grup toplantısında rozetlerini Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’tan alacaklar. HDP’nin sandalye sayısı, 27’den 30’a çıktı.

        Yeni yılda HDP’de siyaset yapacak olan Kemal Aktaş, yeni dönemdeki en büyük hedefin kalıcı barış olduğunu söyledi. 2015 genel seçiminde baraj engelini kolaylıkla aşacaklarını düşünen Aktaş, tarihi sorumluluk üstlendiklerini ve bunun bilincinde olduklarını söyledi.

        KÜRT KONGRESİ HAZIRLIĞI

        HDP, yeni yılda Kürt Ulusal Kongresi’ni toplamak istiyor. Leyla Zana ve Mülkiye Birtane, bu konuyla ilgili görüşmelerini sürdürüyor. Yeni yılda İmralı’ya yapılacak ilk ziyarette Abdullah Öcalan’ın görüşleri alınarak kongrenin rotası belirlenecek. Birtane, IŞİD’in Kobani ve Şengal’e dönük saldırılarının ardından kongrenin gerçekleştirilmesi istemi ve ihtiyacının ivme kazandığını söyledi. Birtane, kongrenin yapılması önünde engel olan yapıların açıklanarak teşhir edileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ