Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eyüp'te toprak kayması sonucu iki binada hasar oluştu

        İstinat duvarının binalarına doğru kayması sonrası kırılan camlarından evlerine toprak dolan apartman sakinleri, geceyi yakınlarının evinde geçirmek üzere binayı boşalttı.

        Sakarya Mahallesi Karakol Üstü Sokak'ta yaşanan toprak kaymasında istinat duvarının kayarak yanaştığı 11 ve 13 numaradaki apartman dairelerinin camları kırıldı. Kayan toprak, kırılan camlardan evlerin içine girdi. İstinat duvarında da kayma sebebiyle kırıklar oluştuğu görüldü. Deprem olduğunu sanıp paniğe kapılan apartman sakinleri, komşularını uyarıp kısa süre içerisinde binayı terk etti.

        Birkaç gündür aynı yerden parçalar düştüğünü belirten apartman sakinleri, şikayetlerinin ciddiye alınmadığını aktardı. Toprak kaymasının 20.00'da büyük bir gürültüyle gerçekleştiğini aktaran vatandaşlar, "Bir haftadan beri toprak kayıyor. Belediyeyi bin kere aradık. Geleceğiz dediler gelmediler. Bu akşam da kaydı zaten. Aksam 20.00 sıralarında bir anda arka taraftan sesler gelemeye başlayınca bütün apartman hemen boşalttık. 'Apartmanı mühürleyeceğiz' diyorlar. Biz evimizden çıkmıyoruz. Ölürsek de belediye sorumludur." şeklinde konuştu.

        Dairesinde hasar oluşan bir apartman sakini ise "Hepimiz bu evleri krediyle aldık. Bakın çoluk, çocuk hepimiz dışarıda arabalardayız. Bize yazık değil mi? Ben evimi mühürletmem. Gündüz bile arabalara hırsız giriyor. Eğer polis beklerse olur, yoksa evimi bırakıp gitmem." dedi.

        Polis ekipleri, sokağın giriş ve çıkışını emniyet şeridi ile kapattı. Hasar gören binanın mühürleneceği, belediye ekiplerinin incelemesinin ardından binanın durumuyla ilgili karar verileceği öğrenildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ