Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit Piyade Er Emrah Çalkın son yolculuğuna uğurlandı

        Hicret Camii’ndeki cenaze törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, askeri erkan, Şehit Çalkın’ın ailesi ve yakınları ile yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

        Cenaze namazını kıldıran Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, “Her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulan bu aziz vatan için bir şehidi daha Allah’ın huzuruna gönderiyoruz” dedi.

        SİLAH ARKADAŞLARININ OMUZLARINDA TAŞINDI

        Cenaze namazının ardından Şehit Er Çalkın’ın naaşı, askeri merasimle Fatih Mezarlığı’na kadar yaklaşık 1.5 kilometre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınırken, şehidin annesi Şükran Çalkın, oğlunun tabutuna son bir kez sarılmak istedi. Şehit Annesi Şükran Çalkın’ı, askeri yetkililer ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Emrah Çalkın’ın cenazesinin defnedilmesi sırasında kardeşleri ve yakınları sinir krizleri geçirirken, baygınlık geçiren bazı şehit yakınlarına 112 ekipleri müdahale etti. Şehidin naşı ağıtlar ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Şehit Babası İrfan Çalkın’a Türk Bayrağı ve oğlunun resmini takdim etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ