Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM'de 91 ressam 91 eser , Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 91 ressam 91 eser

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kültür Sanat ve Yayın Kurulu 'Kültür ve Sanat Etkinlikleri' kapsamında Mustafa Necati Kültür Evi'nde 2013 ve 2014 yılları arasında sergi açan ressamlar, karma sergide buluştular.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zihinsel engelli Muhammed Yalçın'a çelenk gönderirken, serginin açılışını yapan TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı ise 91 ressamın eserlerini inceleyip kendilerini tebrik etti.

        Çok sayıda ressamın ve davetlilerin katıldığı sergi açılışını TBMM Başkanvekili, Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı Ayşe Nur Bahçekapılı gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sergiye katılan zihinsel engelli Muhammed Yalçın'a çelenk gönderirken, 'Karma sergiye davetiniz için teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim. Sergiye katılan konuk ve misafirlere saygılar ve sevgiler sunarım' yazılı bir telgraf gönderdi.

        Serginin açılışını gerçekleştiren TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı sergide yer alan 91 ressamın eserlerini tek tek inceleyip, ressamlarla yakından ilgilendi, çalışmalarından dolayı tebrik etti. Zihinsel engelli 23 yaşındaki Muhammed Yalçın'la yakından ilgilenen Bahçekapılı, sanata her zaman destek verdiklerini belirtirken, "TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı tarafından kabul olmuş eserler halka açık olarak sergilemektedir. Bu nedenle 2013 ve 2014 yılları arasında Mustafa Necati Kültür Evi'nde sergi açmış ressamlarla bir araya gelerek yeni sanat sezonunda kaynaşma sağladık. Bize bu görsel şöleni yaşatan ressamlarımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

        Mustafa Necati Kültür Evi Müdürü Feray Başaran ise Mustafa Necati Kültür Evi olarak 2008 yılından itibaren iki katlı tarihi binada okuma salonu olarak konferanslar ve şiir dinletileri başta olmak üzere çeşitli kültürel faaliyetler düzenlediklerini söyledi. Başaran, ayrıca günlük gazete, dergi ve internet gibi hizmetleri vatandaşlara sunduklarını ifade etti

        91 ressamın eserlerinden oluşan sergi, 11 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ