Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Davutoğlu, Paris'te 12 kişinin öldüğü saldırıyı hatılatarak "Hem bu saldırıyı yapanlar hem de kültürel gerilimleri ortaya çıkaranlar aynı kaynaktan besleniyor. Yükselenİslamofobik yaklaşımlara karşı başımızı dik tutmalıyız" dedi.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        Köklü devlet geleneğimizde hariciyemizin önemli bir yeri var.Tarihte hep özne olmuş bir devlet ve milletiz.

        Tarih, süreklilik ve değişim arasında bir denge kurmamızı ister.

        Çevremizdeki ülkelerden bazıları sürekliliğini yitirmiş ve vizyonu olmayan ülkeler.Bir Türk vizyonu bütün uluslararası toplantılarda olacak.Sizden beklediğimiz vizyonumuzu dünya gündemine getirmektir.

        Bir sabitiniz olacak ki: bir görüşünüz ve vizyonunuz olabilsin.Tarihimiz, coğrafyamz ve kültürümüz bizim sabitimiz.

        Mazeret yok 24 saat yetmez ise 25 saati bulacaksınız. Ortadoğu'da Balkanlar'da kriz çıktığında sığınılacak tek yer Türkiye'dir.

        PARİS'TEKİ KANLI SALDIRI

        Hem bu saldırıyı yapanlar hem de kültürel gerilimleri ortaya çıkaranlar aynı kaynaktan besleniyor. Yükselenİslamofobik yaklaşımlara karşı başımızı dik tutmalıyız.

        Ukrayna bize soğuk savaşın bitmediğini gösterdi. Suriye, DEAŞ ve Paris saldırısı 11 Eylül'ün travmasının bitmediğini gösterdi.Fransa'daki terör her şekilde tel'in edilmesi gereken bir olaydır.

        "DİNLEME HAİNLİĞİ BAŞKA ÜLKELERDE DE OYNANMAK İSTENİYOR"

        Dışişleri'ndeki dinleme hainliği başka ülkelerde de oynanmak isteniyor. Bütün badireleri atlatırken içeride de bir restorasyon yapıyoruz.2015 seçimleri ile demokrasimiz daha kökleşecek.Demokraside en önemli faktör psikolojileri yönetebilme ve yönlendirebilmelidir.Algı operasyonlarına karşı seferber olmalıyız

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ