Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 15 yaşındaki Alman kıza tecavüz davasında sanığa ‘iyi hal’ indirimi

        Mehmet AL / HT GAZETE

        Alanya’da 15 yaşındaki Alman öğrenciye masaj salonunda tecavüz ettiği öne sürülen işletmeci B.K.’ya, ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçundan 3 yıl hapis cezası verildi. Sanığın sabıkasız olmasını ve mahkemedeki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 2 yıl 6 aya indirdi.

        SAVCI 24 YIL İSTEDİ

        Savcı, Adli Tıp raporunda V.F.’nin vajinasında yeni yırtık tespit edildiğini, V.F.’nin verdiği tepki ve ağlamasının ise ilişkinin rıza dışında gerçekleştiğini gösterdiğini söyledi. Sanığın hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanarak ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçunu işlediğini belirten savcı, zanlının 24 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

        B.K.’nın Alman kızla kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini öne süren sanık avukatı İsmail Murat Unutulmaz ise “Müvekkilim mağdurun rızası bittiği anda eylemine son vermiştir. Müvekkilim atılı eylemi tamamlaması için hiçbir engel yokken eylemini sürdürmemiştir” dedi. B.K. da tecavüz iddiasını reddetti.

        Mahkeme, gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Çocuğun cinsel istismarı suçunda, gönüllü vazgeçme bulunması ve gönüllü vazgeçme anına kadar işlenen eylemin reşit olmayanla cinsel ilişki suçunu oluşturması nedeniyle 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, iyi hali nedeniyle de indirim yapılarak sanığın 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ