Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç: Lezbiyenler, gaylar homoseksüeller de Demirtaş'a oy verdi Bülent Arınç Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi

        İsmet ACAR /HABERTÜRK

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Selahattin Demirtaş barajı aşamazsa kabahati kendinde arasın, millete kabahat bulup ortalık şöyle olur diye tehdit etmesin. HPD, parti olarak iddiası varsa, seçime girer ve sonucuna katlanır. Eğer yüzde 10'u aşarsa selam durur, saygı gösteririz. Ama HDP'nin oyu şu anda yüzde 6-7 seviyesindedir" dedi.

        Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Arınç, özetle şöyle konuştu:

        "Biz yüzde 10'luk barajı aşacağız' diyorlarsa takdir etmek lazım. Bu cesaret ve iddia işidir, eleştirmek mümkün değil. Selahattin Demirtaş ve HDP'liler bir yerde demişler ki, 'Biz parti olarak seçime girer, yüzde 10'u aşamazsak, bizim milletvekili çıkarmamamız halinde Türkiye karışır, çözüm süreci tehlikeye girer, PKK'nın işine yarar.' Benim buna itirazım var. Bizi tehdit ediyor, 'Ben parti olarak gireceğim, yüzde 10 alamazsam gerisini siz düşünün, ortalığı yıkar, yakarız' diyor. Bunu kabul edemeyiz. İddiası varsa; parti olarak girer sonucuna katlanır. Yüzde 10'u aşarsanız selam durur saygı gösteririz. Milletvekili sayısı 40-50'yi bulabilir. Aşamazsanız bizim sorunumuz değil. Siz tehdit ve şantajla bağımsız aday listesini adrese teslim çıkarıyorsunuz. Parti olarak bunu yapacağınıza göre sonuca razı olursunuz."

        "NİYE BİZİ DAĞA ÇIKMAKLA TEHDİT EDİYORSUN?"

        "Niye bizi dağa çıkmakla tehdit ediyorsunuz? Mehmet Ağar DYP ile yüzde 9.5'da kalıp 10'luk barajı geçemediğinde, CHP Baykal ile yüzde 8.5 alıp barajı aşamadığında tehdit etti mi, yakar yıkarım dedi mi? Barajı aşamazsan kendinde ara, millete kabahat bulma. 'Ortalık şöyle olur' diye tehdit etme. Siz yüzde 9 aldınız, buna güvenerek seçimlere girmek istiyorsunuz. Unutmayın sizin aldığınız oyun içinde 3 puan CHP'den gelen oy var. CHP'nin klasik taban seçmeni, 'Ekmek için Ekmeleddin'i tutmadı. Bize de gelmedi ona gitti. Diğer metropollerden aldığınız oylardır. Bursa'dan bile 1 puan fazladan oy almış olabilirsiniz."

        "DEMİRTAŞ'A GAY, LEZBİYEN VE TRANSLAR DA DAHİL FARKLI SEÇMEN GRUPLARI OY VERDİ"

        "Selahattin Demirtaş farklı temsil gruplarının da oyunu aldı. Gay, lezbiyen ve translar da dahil olmak üzere Türkiye'de herhangi bir partide temsil bulmayan farklı seçmen grupları oy verdi. Seçmen olarak oylarını temsil etme noktasında başarılı olan gruplar da var. CHP'nin oyları CHP'ye dönecek olursa senin kendi tabanın oyu yüzde 6-7 arasındadır. Seni alkışlarım. Böyle bir sonuçla karşılaşacaksan milleti tehdit etme. AK Parti'yi tehdit etme. 'Çözüm süreci zarar görür, PKK istismar edermiş.' Kimse böyle konuşmuyor, senin ayrıcalığın mı var? Sen kimsin? Güveniyorsan çık, yok güvenmiyorsan, kendi usulünle yoluna devam et. Ama hevesi kursağında kalacak. 'Biz yüzde 15 alacağız' diyor, yolun açık olsun yürü görelim bakalım. 15 mi, 12 mi, 6 mı, 1 mi alacaksın? Hodri meydan, biz meydan okuyoruz, biz meydan okuyan bir partiyiz. Senin tabanın seni yüzde 10'un üzerine çıkaracaksa elbette seçimin demokrasinin kuralları vardır, sizi tebrik eder alkışlarız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki farklı oylarla kendinizi yüzde 15'e odaklamayın. İyi çalışın, kıskanmayın. Çalışırsanız sizin de olur. Taksilerin arkasında böyle yazıyor. Biz yüzde 50 hedefliyoruz."

        BAŞBAKAN RAHATSIZLANDI

        Arınç, yarın (cumartesi) yapılacak olan Bursa Kongresi'ne gelmesi beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun rahatsızlandığını söyledi. Arınç, "Dün gece saat 04.00'e kadar Başbakanımızın çalışmaları devam etmiş, ancak birkaç günden beri devam eden şiddetli öksürük, solunum sıkıntısı; doktorların tavsiyesiyle kesin istirahat etmesi gerektiği söylenmiş" dedi. Karabük il kongresine Davutoğlu'nun katılamadığını belirten Arınç, gün boyu istirahat ettikten sonra yarınki Bursa kongresine katılmasını beklediklerini söyleyerek, "Benim aldığım bilgi, inşallah bugünü tam istirahatle geçirip yarın Bursa'ya gelecekleri şeklinde. Biz kendisine 'Yalova Kongresi'ne katılmasalar da olur, o kongreyi bizler yapalım ama Bursa Kongresi'ne gelirse, hepimiz özlemle bekliyoruz' diye haber gönderdik" dedi. Arınç, Davutoğlu'nun yoğun çalışma temposunu anlatırken, geçmiş olsun dileklerini iletti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ