Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın Habertürk TV'de Balçiçek İlter'e konuştu: Şişli krizinde süreç uzarsa kendi mekanizmalarımızı devreye sokarız

        HABERTURK.COM

        CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Habertürk TV'de Balçiçek İlter'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Karayalçın, 2015 seçimleri için İstanbulluların önerilerini yazabilecekleri "istanbul2015.org" adında bir internet sitesi açtıklarını duyurdu.

        Şişli Belediyesi'nde yaşanan krizle ilgili ise, "Süreç uzarsa,kendi mekanizmalarımızı da devreye sokarız" şeklinde konuştu.

        Karayalçın'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

        2015 seçimleri ile ilgili bazı kaygılarım var. İş hacmi beni ürkütmüyor ama seçimlere 5 ay var. Sürenin kısalığı beni kaygılandırıyor. Seçim tarihinin öne çekileceğinden bahsediliyor. Fakat 26 Nisan'a çekileceğini çok olası görmüyorum. Dolayısıyla benim önümde 1-2 aylık bir süreç var. Ona göre de hızlandırılmış bir çalışma programını uygulamaya çalışıyoruz. Ben sayın Genel Başkan'a söyledim, onun da uygun görüşte olduğunu gördüm.

        2011 seçimlerine giderken dönemin AKP Genel Başkanı ve Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk siyaset tarihinde ilk kez uygulanan bir yaklaşımı sergilemişti. Türkiye'nin 5 ili için bazı vaatleri dile getirmişti ve bu ilk kez oluyordu.

        Ben bu seçimde CHP İstanbul il başkanı olarak söylüyorum, en azından İstanbul için özel bölümü İstanbullularla paylaşmak gerektiği düşüncesini taşıyorum.

        "AÇTIĞIMIZ İNTERNET SİTELERİNE İSTANBULLULARIN ÖNERİLERİNİ YAZMALARINI BEKLİYORUZ"

        Bunu önerdim ve sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da bunu uygun gördüğünü söyledi. İki tane internet sitesi açtık. İstanbul2015.org sitesinden İstanbulluların CHP'nin 2015 seçimlerinde dile getirmesini gerek gördüğü düşüncelerini, önerilerini topluyoruz.

        ŞİŞLİ KRİZİ: SÜREÇ UZARSA KENDİ MEKANİZMALARIMIZI DEVREYE SOKARIZ

        Biz bu tür olaylara duyarlı bir kültürden geliyoruz. Bu tür olayların üstünü örtmekten yana değiliz. Bir yanlışlık, usulsüzlük varsa, bunun mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Ben 1993 yılında SHP Genel Başkanı olduğumda İSKİ olayı vardı. İSKİ'nin yargılanması için biz de özel bir duyarlılık gösterdik. Bu olay, o olay değil.

        Bu olayın özü itibariyle siyasi nitelik taşımadığını söylüyorum. Olayın özünü kişisel görüyorum. Konu ile ilgili çeşitli görüşmeler yapılıyor ve birkaç günde bir gazetelerde haberler yer alıyor. Bunu üzüntüyle izliyorum. Hatta ben bu yüzden Şişli ve İstanbul halkından özür diledim. Ama bu konunun 4 eski bakanla ilgili yapılan soruşturmayla karıştırılmaması gerekiyor. Çünkü burada bir yolsuzluk yok, bir rüşvet olayı yok. Bu konunun partideki siyasi konumlardan ya da siyasi görüşlerle ilgili bir yönünün de olmadığı düşüncesi ile niteliyorum.

        Fakat bu durum partimiz CHP'ye rahatsızlık veriyor. Kendi partilimiz çok ciddi olarak üzüntü duyuyor.

        Yapılan soruşturmanın sonucunu beklemeliyiz. Ama süreç uzarsa hatta biz bunun seçime kadar sonuçlanmayacağı izlenimini alırsak o zaman kendi mekanizmalarımızı da devreye sokarız.

        KILIÇDAROĞLU'NA AYAKKABILI PROTESTO

        Olayı üzüntüyle karşılıyorum. Hatta bu kaçıncı diye konuştuk sayın Genel Başkan ile. Bu olayın gerisinde bir hazırlık var mı bilemiyorum. Bunun sayın Erdoğan Toprak'la bir ilgisi yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ